وجود اصل وحدت و کثرت در معماری اسلامی نمونه موردی مسجد شیخ لطف الله اصفهان

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس بین‌المللی توسعه پایدار و عمران شهری
  • کد COI اختصاصی: NCSDUS09_061
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1732
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زیبا اسحق دواتگر

دانشجو کارشناسی ارشد معماری اسلامی، موسسه آموزش عالی دانش پژوهان پیشرو

چکیده

اسلام دین آسمانی و الهی است که از طرف خداوند یکتا برای هدایت انسان ها در نظر گرفته شده است. معماری اسلامی به مثابه یکی از بزرگترین شاخه ی هنر اسلامی، توانسته است بخش عظیمی از خصوصیات هنر اسلامی را در بستر زمان و طول دوره های گوناگون نهادینه سازد. معمار مسلمان معتقد است که سرچشمه معماری اسلامی نیز توحید است. پس می توان گفت، توحید نخستین اصل معماری اسلامی به شمار آمده و از جمله ویژگی های آن وحدت است. معماران به اندازه سیر و سلوک عارفانه با خداوند می توانستند به درجات مختلف هنر دست یابند، به همین دلیل کثرت هنر در معماری به وجود آمد و هرکس به آن نگاه می کرد نیز به اندازه پاکی و ارتباط با مخلوق به درک اثر هنری می پرداخت. هدف این پژوهش نشان دادن اصل وحدت و کثرت در مسجد شیخ لطف الله و بررسی دقیق عوامل به وجود آورنده آن است، که به چند عامل مهم نظیر نور، رنگ، مصالح، تناسب، هندسه، نقش و ... رسیدیم. این عوامل در کنار هم می توانند مفهوم کثرت عالم و وحدت و یگانگی خداوند را برسانند و نه در تقابل با هم.

کلیدواژه ها

وحدت، کثرت، معماری اسلامی، مسجد شیخ لطف الله .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.