ارزیابی تاثیر مدیریت فشار در کاهش میزان هدررفت واقعی بر مبنای روش آنالیزاجزای نشت زمینه و شکستگی؛ مطالعه موردی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس بین‌المللی توسعه پایدار و عمران شهری
  • کد COI اختصاصی: NCSDUS09_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1406
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدجواد راجی اسدآبادی

دانشجوی کارشناسی مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، گروه پژوهشی انرژی های دریاپایه

روزبه شفقت

دانشیار دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، گروه پژوهشی انرژی های دریاپایه

حسام مجیدایی

دانشجوی کارشناسی مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، گروه پژوهشی انرژی های دریاپایه

عرفان عبادتی

دانشجوی کارشناسی مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، گروه پژوهشی انرژی های دریاپایه

مرتضی دیان خوشابی

دانشجوی دکتری مهندسی مکانیک، رئیس اداره مطالعات، شرکت آب و فاضلاب روستایی مازندران

چکیده

یکی از مه مترین مسائل در شبکه های آبرسانی، مسئله نشت و تلفات آب می باشد. وجود نشت در تمام سیستم های توزیع آب، حتی شبکه های جدید، امری اجتناب ناپذیر است. از جمله تبعات نشت آب، نیاز به منابع تامین آب با کیفیت مناسب، افزایش هزینه های تولید، تصفیه، انتقال و توزیع آب، ورود آلودگی به شبکه و... می باشد. بنابراین یکی از مشکلات بهره برداری در شبکه توزیع آب، میزان آب به حساب نیامده است که تلفات زمینه و نشت فیزیکی، از اجزاء مهم آن محسوب م یشود. امروزه کاهش نشت با استفاده از مدیریت پارامترهای هیدرولیکی نظیر فشار در کنار پروژه های نش تیابی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. لذا در این تحقیق یکی از زون های شبکه روستایی مجتمع شیردارکلا و گاوانکلا شهرستان بابل به دلیل بحرانی بودن فشار در غالب ساعات شبانه روز، بالا بودن معیار تراکم حوادث و نیز شرایط خاص توپوگرافی و اختلاف ارتفاع زیاد شبکه نسبت به مخزن، مورد بررسی قرار می گیرد. در این راستا با اجرای عملیات کنترل فشار مبتنی بر مدل سازی هیدرولیکی شبکه، میزان فشار متوسط قبل و بعد از اجرای عملیات مدیرت فشار به ترتیب86/8مترو41/5مترمحاسبه گردید. در نهایت با کمک روش آنالیز اجزای نشت و شکستگی، میزان تلفات از 4 لیتر بر ثانیه به 1/4لیتربرثانیه کاهش یافت که برآورد می شود این مهم 889 میلیون ریال کاهش هزینه سالیانه به همراه خواهد داشت

کلیدواژه ها

هدررفت واقعی، مدیریت فشار، روش آنالیز اجزای نشت و شکستگی، آب به حساب نیامده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.