بررسی ریز ساختار درزهای اتصال نانوکامپوزیتAl-Al3V با استفاده ازفرایند اتصال فازمایع گذرا

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس بین‌المللی توسعه پایدار و عمران شهری
  • کد COI اختصاصی: NCSDUS09_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 520
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صفورا عشاقی

هیات علمی، موسسه آموزش عالی دانش پژوهان پیشرو

مهدی رجبی

دانشجوکارشناسی ارشد، موسسه آموزش عالی دانش پژوهان پیشرو

سیده زهرا انوری

هیات علمی، دانشگاه پیام نور اصفهان

چکیده

باتوجه به خواص مطلوب نانوکامپوزیت های زمینه ی آلومینیمی از قبیل استحکام ویژه بالا, مقاومت خزشی خوب وحفظ استحکام در دماهای بالا,این مواد پیشرفته کاربردهای بالقوه ای درصنایع پیشرفته مانند هوا فضا, صنایع دفاعی و برخی کاربردهای خاص درخودروسازی یافت هاند. این خواص مطلوب در کامپوزیت های با ساختار نانو بسیار چشمگیرتراست. به دلیل عدم اطلاع کافی از اتصال این مواد,کاربرد این قطعات بسیار محدود شده است. بنابراین در این تحقیق اتصال نانو کامپوزیت زمینه آلومینیومی تقویت شده با ذرات آلومیناید وانادیوم با استفاده از فرایند اتصال فاز مایع گذرا و ارزیابی خواص آن, مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت. برای این منظور ابتدا قطعات حجمی نانو کامپوزیتAl-Al3V را جهت اتصال آماده سازی شد. از فلز مس به عنوان لایه واسطه, استفاده شد و اتصال این قطعات را به روش فاز مایع گذرا, در شرایط متفاوت دمایی و زمانی موردبررسی قرار گرفت. جهت ارزیابی ریز ساختار درز اتصال و اطراف آن در دماها و زمان های مختلف اتصال از میکروسکوپ الکترونی استفاده شد. نتایج نشان داد در دمای 580 و 600 درجه سانتی گراد اتصال بهتری نسبت به بقیه نمونه ها دیده شد. با افزایش دمای اتصال، حجم مذاب ایجاد شده در درز اتصال بیشتر شده و لذا سطح وسیع تری از درز اتصال توسط مذاب پر گردید و پستی و بلندی های سطح اتصال کمتر شده, بنابراین در دمای 600 درجه سانتی گراد نفوذ بهتری در فلز پایه دیده شد و استحکام اتصال بیشتر شد.

کلیدواژه ها

فرایند اتصال, فاز مایع گذرا, نانو کامپوزیت,کامپوزیت های زمینه آلومینیومی, لایه واسطه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.