نظامهای حقوقی پیشنهادی دولت های ساحلی دریای خزر

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: اولین همایش ملی فرصت ها و چالش های پیش روی دریای خزر (با تکیه بر رژیم حقوقی، سیاسی و امنیتی، شیلات و محیط زیست، اقتصادی)
  • کد COI اختصاصی: OCCS01_050
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3579
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد عمادالدین

دانشجوی کارشناسی رشته حقوق، دانشگاه آزاد اسلامی، گرگان

چکیده

قبل از فروپاشی اتحاد شوروی (در سال1990م) تنها ایران و اتحاد شوروی حاشیه نشین دریای خزر محسوب میشدند و این دو کشور بر اساس قراردادهای1921م. و 1940 م. مسائل حقوقی مربوط به این دریا را حل و فصل میکردند و در عمل هم مشکل چندانی پیش نیامد. اما پس از فروپاشی، پنج کشور ایران، روسیه، قزاقستان، آذربایجان و ترکمنستان حاشیه نشین این دریا شدند و سه کشور ساحلی تازه استقلال یافته هم برای اینکه بتوانند به حق خود از منابع و منافع این دریا برسند به دنبال تعیین رژیم حقوقی جدیدی برای دریای خزر خواهند بود. روشن است که تعیین رژیم حقوقی جدید دارای مسائل و اختلافاتی است که در این پژوهش تلاش میشود به موضوعات مورد اختلاف کشورهای حاشیه دریای خزر مانند تعیین آبهای داخلی و آبهای سرزمینی ، منطقه ماهیگیری ،پهنه مشترک دریایی ، حق کشتیرانی ، بهره برداری ازبسترو زیربستر ، موقعیت جغرافیایی، مساله میراث مشترک بشریت و ... در کنار بررسی دریا یا دریاچه بودن5 دریای خزر، پرداخته شود.

کلیدواژه ها

آبهای داخلی ، آبهای سرزمینی ، منطقه ماهیگیری ،پهنه مشترک دریایی ، حق کشتیرانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.