نظام حقوقی حاکم بر حفاظت از محیط زیست دریایی دریای خزر

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: اولین همایش ملی فرصت ها و چالش های پیش روی دریای خزر (با تکیه بر رژیم حقوقی، سیاسی و امنیتی، شیلات و محیط زیست، اقتصادی)
  • کد COI اختصاصی: OCCS01_048
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1205
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احسان صادقی پور

کارشناس ارشد حقوق بین الملل ، گروه حقوق بین الملل ، واحد تبریز ، دانشگاه آزاد اسلامی ، تبریز ، ایران

چکیده

نظر به عوامل گوناگونی (مانند بهره برداری از منابع نفت و گاز و بهره برداری بیش از حد از منابع ماهیان و به ویژه ماهی خاویار) که محیط زیست دریایی حساس خزر را به ویژه در یکی دو ده ه گذشته با تهدیدهایی مواجه ساخته اند، مسئله حفاظت و حمایت از محیط زیست دریایی خزر بیش از پیش مورد توجه دولت های ساحلی این حوزه آبی قرار گرفته است. بر این اساس و با توجه به بحرانی بودن وضعیت زیست محیطی دریای خزر، این عرصه آبی مورد توجه سازمان ملل متحد و برنامه محیط زیست آن واقع شد و کنوانسیون – چار چوب حفاظت از محیط زیست دریای خزر، موسوم به کنوانسیون تهران شکل گرفت. با توجه به اهمیت موضوع، پژوهش حاضر ضمن معرفی دریاچه ی خزر و مسئله آلودگی آن با توجه به حقوق بین الملل، به رژیم حقوقی حاکم بر حفاطت از محیط زیست این دریاچه می پردازد.

کلیدواژه ها

دریاچه ی خزر ، آلودگی دریاها و حقوق بین الملل، رژیم حقوقی زیست محیطی دریاچه خزر ، کنوانسیون تهران و پروتکل های الحاقی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.