مدیریت اشتراکی دریای خزر(رژیم حقوقی و استراتژی سیاست خارجه همسایگان)
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: اولین همایش ملی فرصت ها و چالش های پیش روی دریای خزر (با تکیه بر رژیم حقوقی، سیاسی و امنیتی، شیلات و محیط زیست، اقتصادی)
- کد COI اختصاصی: OCCS01_039
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 985
نویسندگان
استادیار گروه مدیریت،واحد گرگان،دانشگاه آزاد اسلامی،گرگان،ایران
کارشناس ارشد شیلات
کارشناس ارشد علوم سیاسی گرایش مطالعات منطقه ای
چکیده
فروپاشی شوروی باعث تغییرات ژئوپلیتیک و افزایش کشورهای ساحلی خزر از دو به پنج شد. ارتباط تاریخی ایران با این دریا باعث شد مسائل و تحولات آن به عنوان موضوعی استراتژیک در دستور کار سیاست گذاران و مجریان کشور در دوره های مختلف باشد. جنگل داری، ماهیگیری، کشاورزی و استفاده از سواحل آن در بخش صنعت توریسم و حمل و نقل دریایی، واردات، صادرات و تجارت با بنادر ساحلی این دریا،از دیرباز ساختار اقتصادی منطقه را شکل داده است.درگذشته حضور قدر ت های بزرگ درحوزه ی خزر به عنوان یک مسئله به حساب می آمد. اما بعد از فروپاشی شوروی، اختلاف بر سر منابع دریا موجب تنش در روابط میان کشورهای ساحلی و گسترش رقابتهای امنیتی-راهبردی بین آنها شده است.از این رو تحت تاثیر فروپاشی و افزایش روزافزون تقاضای جهانی انرژی به ویژه در اروپا، اهیمت ژئوپلیتیک و ژئواکونومیک زیادی کسب کرده است.دریای خزر دارای ذخایر نفت و گاز اثبات شده ای معادل 65 تا 75 میلیارد بشکه نفت خام می باشد. لذا جهت جلوگیری از سوء استفاده و تفرقه افکنی کشور های غربی و بهره برداری منصفانه همسایگان از این منابع، نیازمند استراتژی تعاملیو مدیریت به سبک اشتراکی است. این مقاله به روش مطالعات کتابخانه ای با روند تاریخی با هدف بررسی تاریخچه و سیر تحولات دریای خزر تدوین گردید که به سیر تاریخی مذاکرات و معاهدات در مورد رژیم حقوقی دریای خزر اشاره و نهایتا استراتژی سیاست خارجی همسایگانتشریح و تحلیل گردید.کلیدواژه ها
مدیریت اشتراکی، رژیم حقوقی ،سیاست خارجی، دریای خزر، استراتژیمقالات مرتبط جدید
- روش های مستقل تامین منابع مالی شرکت ها مطالعه موردی تعاونگران استان کرمان
- اندازه گیری درجه وابستگی رشد اقتصادی ایران بر محیط زیست و منابع طبیعیتجدیدناپذیر
- استراتژی بهینه سازی پرتفو به روش کلی با چارچوب نظام مند
- Investigating the perceived risk of online shopping during the Corona outbreak (Instagram case study)
- بررسی نقش گیمیفیکیشن، خلق دانش و جهت گیری کارآفرینانه در عملکردشرکت (مورد مطالعه: کارکنان بیمه آسیا مشهد)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.