اثر سمیت حاد دیازینون روی شاخصهای خونی و آنزیم های سرم خون بچه ماهیان ازون برون تغذیه شده با سطوح مختلف پری بیوتیک الیگوفروکتوز

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: اولین همایش ملی فرصت ها و چالش های پیش روی دریای خزر (با تکیه بر رژیم حقوقی، سیاسی و امنیتی، شیلات و محیط زیست، اقتصادی)
  • کد COI اختصاصی: OCCS01_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 683
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یوسف ایری

کارشناسی ارشد شیلات، مرکز تحقیقات ذخایر آبزیان آبهای داخلی

بهروز قره وی

عبدالوهاب کر

نیازمحمد کر

عبداله حق پناه

چکیده

هدف از این مطالعه بررسی اثر سمیت حاد دیازینون با نام تجاری Diazinon Macidal EC 600 بر روی60 قطعه بچه ماهی ازون برون با میانگین وزنی64/33 ± 4/42 گرم تغذیه شده با سطوح %0 و %1 و %2 پری بیوتیک الیگوفروکتوز )(Raftilose p95)شرکت سیگما) پس از 11 هفته پرورش در 3 تیمار و 3 تکرار در ونیروهای2000 لیتری با ابعاد 0/5 ×2×2 متر با حجم آب 1000 لیتر با استفاده از آب شیرین (چاه) مورد بررسی قرار گرفت. ماهیان مسموم رفتار غیر طبیعی که شامل بی تابی شدید، شنای نیم دایره ای و اختلال در تنفس و در نهایت تلف شدن در گوشه ای از ونیرو نشان دادند. تلفات در پایان 96 ساعت بترتیب 17 و 2 و 6 عدد در گروه بچه ماهیان تغذیه شده(0 و 1 و% 2 )بود. جهت مطالعات خون شناسی و آنزیم های سرم خون بچه ماهیان قرار گرفته در معرض سم در پایان 96 ساعت خونگیری شد. نتایج بدست آمده در این پژوهش نشان داد که میزان اریتروسیت، هماتوکریت، هموگلوبین، MCV,MCH,MCVC بین گروه شاهد و آزمون اختلاف معنی داری وجود ندارد(.(P > 0.05 در نتایج شمارش افتراقی گلبول سفید اختلاف معنی داری بین آزمون در مقایسه با شاهد مشاهده شد( .(P< 0.05 مقادیر AST و ALP و LDH آزمون نسبت به شاهد در گروه بچه ماهیان تغذیه شده با %1 الیگوفروکتوز افزایش معنی داری نشان داد(.(P< 0.05 اما در بین آزمون و شاهد در گروه بچه ماهیان تغذیه شده با %2 الیگوفروکتوز جیره اختلاف معنی داری مشاهده نشد( P .(> 0.05 در مدت اجرای آزمایش فاکتورهای اکسیژن محلول، اسیدیته، دمای آب روزانه اندازه گیری و ثبت گردید.

کلیدواژه ها

ماهی ازون برون، سم دیازینون، شاخصهای خونی ، سرم خون، الیگوفروکتوز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.