تبیین نقش سیستم اطلاعات جغرافیایی در حمل و نقل پایدار نمونه مطالعه: (شهر شیراز)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی عمران ، معماری و مدیریت توسعه شهری در ایران
  • کد COI اختصاصی: CAUM02_536
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 436
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدحسین بنی خلف

دانشجوی مهندسی شهرسازی، موسسه آموزش عالی آپادانا، شیراز، ایران

علیرضا دمی

دکتری تخصصی شهرسازی، مدرس گروه شهرسازی، موسسه آموزش عالی آپادانا، شیراز، ایران

چکیده

در چند دهه ی اخیر جهان در حال سرعت بخشیدن به شهر نشینی است از همین رو انتشار گازهای گلخانه ای در بخش حمل و نقل جاده ای (مانند آلودگی هوا، سر و صدا، و غیره) به طور چشمگیری افزایش یافته است. اما فناوری جی ای اس 3 در حمل و نقل افق های جدیدی به بار آورده است. این تحقیق با هدف فراهم سازی زمینه های موجود برای به کارگیری نرم افزار GIS در دستیابی به توسعه ی پایدار در حمل نقل صورت گرفته است. که در آن رابطه صحیح عوامل حمل و نقل پایدار و نرم افزار (GIS) مورد بررسی قرار گرفته.روش توسعهی دادهای کاربردی آن به روش کتابخانه ای و در جهت ارتقاع بهره برداری از این سامانه در حمل ونقل شهرشیراز می باشد. از مهمترین موارد استفاده از GIS را می توان قابلیت انجام مطالعات و برنامه ریزی درحمل و نقل کنترل ترافیک و مدیریت بزرگراه ها و شبکه های شهری و برون شهری که درکلیه جنبه های اقتصادی یک کشور مهم و تاثیر گذار است و درحوزه حمل و نقل موجب سرعت بخشیدن و دقت درفرآیند حمل و نقل کالا می شودو همچنین جلو گیری از اتلاف وقت و هزینه های استهلاک وسایل نقلیه وکم کردن زمان ارایه خدمات امداد و نجات نام برد.بر اساس بررسی های صورت گرفته در شیراز می توان با استفاده از این نرم افزار در تمامی موارد فوق میزان ترافیک روزانه را کاهش داده ودر راستای پایداری شهر و کاهش آلاینده های زیست محیطی وساعات اوج ترافیک قدم برداشت.

کلیدواژه ها

سیستم اطلاعات جغرافیایی، سیستم، حمل و نقل، حمل و نقل پایدار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.