نقش واحدهای ژئومورفولوژیک در برنامه ریزی شهری

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی عمران ، معماری و مدیریت توسعه شهری در ایران
  • کد COI اختصاصی: CAUM02_529
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 532
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

خدیجه آذری

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، گروه شهرسازی، واحد زاهدان، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران

حامد اقدامی

کارشناسی ارشد شهرسازی

مهروش شایانفر

کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری

چکیده

انسان از زمان استقرار در سطح کره زمین، همواره آنرا دچار تغییر و دگرگونی ساخته است. حاصل این تغییرات و دخل و تصرف در سطح کره زمین، به وجود آمدن پدیده های انسانی و مصنوعی به ویژه شهرها بوده است. سکونتگاه ها در روی پدیده های طبیعی شکل گرفته و توسعه می یابند، از جمله این پدیده ها و عوامل، مربوط به ژئومورفولوژی است که شناسایی نوع پدیده و فرآیند مربوط به آن مستلزم انجام مطالعه و بررسی در حیطه شاخه ژئومورفولوژی شهری قرار گرفته است. که در پژوهش حاضرکه از نوع تحلیلی - توصیفی می باشد با استفاده از منایع کتابخانه ای، مقالات و پژوهش های محققان و دانشجویان، به بررسی و تحقیق درخصوص نقش واحدهای ژئومورفولوژی در برنامه ریزی شهری می پردازد؛ نتایج این پژوهش نشان می دهد که هر شهر با توجه به محیط طبیعی خود دارای نقش و کارکرد خاص خود می باشد و با توجه به تنوع و گستردگی واحدهای ژئومورفیک ، گسترش شهرها و توسعه واحدهای مسکونی و صنعتی همواره تحت تاثیر این واحدها قرار می گیرد. به طور کلی تاثیر پدیده های ژئومورفولوژیکی را بر یک شهر می توان در مکان یابی، مکان گزینی و تکامل شهر،گسترش فیزیکی و تعیین جهات گسترش شهر، مورفولوژی شهر و ساخت وساز های شهری طبقه بندی نمود.

کلیدواژه ها

ژئومورفولوژی، واحدهای ژئومورفولوژی، شهر، برنامه ریزی شهری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.