CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی و ارائه راهکارهای افزایش سرزندگی درفضاهای عمومی شهری (نمونه موردی: مجتمع تجاری تفریحی ارگ جهان نما اصفهان)

عنوان مقاله: بررسی و ارائه راهکارهای افزایش سرزندگی درفضاهای عمومی شهری (نمونه موردی: مجتمع تجاری تفریحی ارگ جهان نما اصفهان)
شناسه ملی مقاله: CAUM02_508
منتشر شده در دومین کنفرانس بین المللی عمران ، معماری و مدیریت توسعه شهری در ایران در سال 1398
مشخصات نویسندگان مقاله:

فاطمه ابراهیمیان - دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری، گروه برنامه ریزی شهری، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران
حمید صابری

خلاصه مقاله:
سرزندگی یکی از مولفه های مهم و اصلی تامین کننده کیفیت مطلوب فضای های شهری است . فضاهای شهری سرزنده، زمینه ساز ایجاد و افزایش سرمایه های اجتماعی می باشند . در عصر حاظر به ویژگی سرزندگی فضاهای شهری در مطالعات ، تحقیقات و پروژه های برنامه ریزی شهری در ایران توجه جدی نشده است؛ و بیشتر فضاهای شهری برای نیازهای استفاده کنندگان از فضا پاسخگو نبوده و واجد کیفیت های محیطی بوده و فضاهای نامناسب برای بروز فعالیت های اجتماعی هستند . در این راستا هدف پژوهش حاظر بررسی و ارائه راهکارهای افزایش سرزندگی فضاهای شهری می باشد. برای دستیابی به این هدف،سعی بر آن شده است با استفاده از تجارب جهانی مربوط به موضوع و پیشینه های علمی موجود، مولفه ها و شاخص های ایجاد کننده سرزندگی شهری کسب شود. روش تحقیق در این مطالعه بر اساس هدف تحقیق کاربردی و از لحاظ ماهیت ( توصیفی _ تحلیلی ) می باشد، مبنای مشاهده مشاهده ی غیرمستقیم (پرسشنامه) می باشد و تعداد نمونه آماری طبق فرمول کوکران و نرم افزار spss برآورد خواهدشد. همچنین برای تحلیل وضع موجود نمونه موردی ( ارگ جهان نمای شهر اصفهان ) پس از اثبات فرضیات به روش آزمون T تک نمونه ای و آزمون پیرسون در spss اهداف راهبردها و سیاست ها ارائه می شود . دستاورد نهایی این پژوهش حاکی از آن است که با توجه به مطالعات انجام شده و با استفاده از نظر کارشناسان ذیصلاح می توان اذعان داشت عوامل اصلی عدم سرزندگی مجتمع تجاری تفریحی ارگ جهان نما، بهره نگرفتن از توان های کالبدی فضایی مجموعه و همچنین عدم سرمایه گذاری و مشارکت بخش خصوصی در ارگ جهان نما می باشد.

کلمات کلیدی:
سرزندگی، فضاهای شهری، برنامه ریزی شهری، کیفیت های محیطی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/973682/