رسیدن به شهر ایده آل (با تاکید بر شاخص های شهرسالم، شهرهوشمند، شهر شاد و شهر خلاق)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی عمران ، معماری و مدیریت توسعه شهری در ایران
  • کد COI اختصاصی: CAUM02_485
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2838
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زینب همتی

کارشناسی ارشد طراحی شهری،

زهرا عبدالهی

کارشناسی مهندسی شهرسازی

پردیس رشیدی

کارشناسی مهندسی شهرسازی

چکیده

با شروع عصر صنعتی شدن دامنه ی مشکلات و مسائل شهرها تمام طیف ها، طبقات و اقشار اجتماعی را در بر گرفته است. مشکلاتی از نوع انواع آلودگی ها در سرزمین ، مشکلات تولید شده ناشی از تراکم جمعیتی ، فعالیت های اجتماعی، دشوارهای ها دسترسی و ارتباطات شهری و غیره، دولت های ملی و محلی را به چالش طلبیده و موضوع بحث روشنفکران ،فیلسوفان، جامعه شناسان و شهرسازان و معماران قرار گرفته است. زمان زیادی سپری شد تا مسئولان و شهرسازان دریافته اند که دیگر شکل شهرها صرفا تابع اراده مسئولان و یا برنامه ریزان شهری نیست . شکل شهرها انعکاس بلوغ و رشد اجتماعی ، فرایند اشتراک منافع نیروها و کانون های قدرت سیاسی و اجتماعی است. شکل خوب شهر به میزان رشد عرصه های عمومی، دموکراسی، عدالت اجتماعی و مشارکت مردم با مسئولان و برنامه ریزان بستگی دارد. مشکلاتی که امروزه شهرها را دربر گرفته، علاوه بر بسیج عمومی نیروها و فعالیت ها نیازمند تقویت دانش فنی و روش های اجرایی در بهبود شرایط زیست انسان است. در این راستا موثرترین روش آن است که از آخرین تجربیات داخلی و خارجی مطلع گردیده و ضمن انتخاب روش های اصلح ، آن را با شرایط و امکانات داخلی هماهنگ کنیم. با توجه به این مشکلات نظریه ها و طرح هایی ارائه شد که باعث ظهور شهرهای گوناگون در سطح کشورهای صنعتی و سپس در کشورهای درحال توسعه نظیر شهر سالم، شهر خلاق، شهر شاد، شهر هوشمند و... شد. دراین پژوهش به بررسی شاخص های مختلف طرح های مطرح شده برای رسیدن به شهر ایده ال میپردازیم. این تحقیق از نوع توسعه ای کاربردی بوده و بر اساس روش توصیفی تحلیلی انجام شده است. در نهایت بررسی شاخص های نظریه های داده شده ما را به داشتن یک شهر ایده آل یا آرمان شهر رسانده است.

کلیدواژه ها

شهر، شهر ایده آل، شهر شاد، شهر خلاق، شهر سالم، شهر هوشمند

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.