شبیه سازی عددی سیستم دیوار سبز به منظور تعیین مقادیر جذب آلاینده ها و بهبود کیفیت هوای داخل ساختمان

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی عمران ، معماری و مدیریت توسعه شهری در ایران
  • کد COI اختصاصی: CAUM02_346
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 536
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیراصلان درویش

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری و انرژی، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین، قزوین، ایران

یوسف گرجی مهلبانی

دانشیار، گروه معماری و شهرسازی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین، قزوین، ایران

گلسا اقبالی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران،

چکیده

جوامع امروزی به دلایلی همچون گرایش به سبک زندگی مدرن ناچار به گذران بخش اعظمی از اوقات خود در فضای داخل ساختمانها هستند. از اینرو مبحث کیفیت هوای داخل از چالش های اساسی پیشرو در حوزه های مختلف طراحی محیط های انسانی برای بشر امروزی تبدیل شده است. وجود آلاینده های متعدد در فضای داخل منجر به بروز مشکل سندروم ساختمان بیمار شده که از مهمترین مسائل در مبحث کیفیت هوای داخل به شمار می رود. ترکیبات آلی فرار در میان آلاینده های محیط داخل، به دلیل وفور و اثرات مخرب بر سلامت انسان از معضلات اساسی در همین راستا محسوب می گردند. مصائب گوناگون در مبحث کیفیت هوای داخل و کوشش برای رفع آن طراحان را به استفاده از روش های غیرفعال در این زمینه تشویق کرده است. از تجربه های موثر در جهت پایداری بنا و از راه حل های غیرفعال در زمینه ی حل چالش آلودگی محیط داخل بهره گیری از سیستم های تصفیه ی هوا مبتنی بر مکانیزم های گیاهی است. این پژوهش در تلاش است تا با تحلیل عملکرد سیستم دیوار سبز در فضای داخلی در جهت جذب غلظت ترکیبات آلی فرار و به طور کلی بهبود کیفیت هوای داخل ساختمان گام بردارد. راهبرد این پژوهش روش آزمایشگاهی و شبیه سازی عددی است به گونه ای که ابتدا نمونه ای از گیاه مورد مطالعه در دستگاه چمبر کشت و نرخ جذب سطحی آلاینده ها توسط گیاه مذکور آزمایش شده است. در گام بعدی با عطف به نتایج مرحله ی پیش، سیستم دیوار سبز در فضایی تحت کنترل شبیه سازی شده و توانایی این سیستم در کاهش غلظت آلاینده ها در فضا با بهره گیری از دینامیک سیالاتی محاسباتی (CFD) موردارزیابی قرار گرفته است. نتایج حاصل از ارزیابی حاکی از توانایی بالقوه ی دیوار سبز در جذب ترکیبات آلی فرار است که ظرفیت بالای این سامانه در فراهم سازی شرایط مطلوب از نظر کیفیت هوا در داخل ساختمان را آشکار می نماید.

کلیدواژه ها

کیفیت هوا، سندروم ساختمان بیمار، ترکیبات آلی فرار، دیوار سبز، دینامیک سیالاتی محاسباتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.