روش های نوین پوش آور برای سازه های بلندمرتبه با میان قاب های بنایی
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی عمران ، معماری و مدیریت توسعه شهری در ایران
- کد COI اختصاصی: CAUM02_230
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 836
نویسندگان
کارشناس ارشد مهندسی سازه، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه تبریز
چکیده
با توجه به سادگی و سرعت انجام و سهولت تفسیر نتایج در روش های تحلیل استاتیکی غیرخطی (پوش آور) نسبت به تحلیل های دینامیکی غیرخطی که به عنوان دقیق ترین روش تحلیلی لرزه ای هستند تحلیل های استاتیکی به سرعت توسعه یافته و مورد استقبال قرار گرفته اند. در یک دهه اخیر، روش های نوینی به منظور بهبود عملکرد تحلیل های پوش آور سنتی ارائه شده اند که اثر مودهای بالاتر و تغییرات مشخصات مودال سازه در طول بارگذاری را نیز در نظر می گیرند. این روش ها به عنوان روش تحلیل پوش آور بهنگام شونده یا تطبیقی در سال های اخیر گسترش یافته و بسیار مورد توجه بوده اند. در این روش ها، الگوهای بارگذاری در هر مرحله از تحلیل با توجه به خصوصیات دینامیکی غیر الاستیک سازه، بهنگام می شوند. در مورد تحلیل های پوش آور نوین، در نظر گرفتن تاثیر مودهای بالاتر و همچنین نامنظمی سازه اهمیت خاصی دارد. در این پژوهش، سه سازه بلند مرتبه با 15، 20 و 25 طبقه و به صورت نامنظمی هندسی مورد مطالعه و بررسی قرار گرفته اند. همچنین در تحلیل این سازه ها، اثر میان قاب های بنایی نیز در نظر گرفته شده است. نتایج حاصل از تحلیل های دقیق غیرخطی دینامیکی، مرجع موردنیاز برای بررسی نتایج تحلیل های پوش آور بوده و تحلیل های سنتی شامل بارگذاری مثلثیی و یکنواخت و تحلیل های پوش آور نوین، با یکدیگر مقایسه شده اند. نتایج نشان دهنده تفاوت معنادار بین تحلیل های سنتی و بهنگام شونده هستند.کلیدواژه ها
تحلیل بار افزون، دیوار بنایی، میان قاب، جابجایی هدف، تحلیل دینامیکی غیرخطیمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.