ارزیابی تاثیرات زلزله حوزه نزدیک بر روی سازه های مدفون با مطالعه موردی مخازن آب

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی عمران ، معماری و مدیریت توسعه شهری در ایران
  • کد COI اختصاصی: CAUM02_225
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 492
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پیمان محمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران

علیرضا علیزاده ی مجد

گروه مهندسی عمران، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران

چکیده

مخازن یکی از عناصر اصلی شبکه آبرسانی محسوب می گردد که بروز زمین لرزه و مقدار آسیب دیده گی آن از نظر حیاتی بسیار مهم می باشد. لذا بررسی تاثیرات زلزله در روی رفتار لرزه ای مخازن بسیار مهم است. برای تامین امنیت مخازن آب، بیشتر مخازن بصورت مدفون ساخته می گردد. در این حالت رفتار لرزه ای مخازن تحت تاثیر اندرکنش خاک و سازه قرار می گیرد، لذا مشخصات خاک ساختگاه در اعمال اثرات زلزله بر روی مخازن آب بسیار حائز اهمیت خواهد بود. از مابین زلزله های رخداده، زلزله های حوزه نزدیک بخاطر وجود پالس در طیف سرعت، اثرات ضربه ای بیشتری در روی سازه ها خواهند داشت. بیشتر مناطق مهم از قبیل شهرهای بزرگ کشور در نزدیکی گسل ها و اثرات زلزله حوزه نزدیک قرار دارند. اثرات مهم این زلزله ها در اثر اعمال همزمان و یا نزدیک به هم فرکانس های امواج زلزله بوده و اثرات مخربی را بر روی سازه ها ایجاد می نماید. ا ثر زلزله بر روی سازه های مدفون در خاک می توان بخاطر وجود خاک متفاوت از سایر سازه ها باشد. بررسی اثرات زلزله های حوزه نزدیک در رفتار لرزه ای مخازن مدفون در خاک می تواند تاثیرات اندرکنش خاک و سازه را در رفتار لرزه ای مخازن نشان دهد. برای بررسی این مهم، مخزن آب مدفون در خاک، در برنامه المان محدود Abaqus مدل سازی گردیده است. سپس زلزله های حوزه نزدیک دارای پالس سرعت، به این سازه ها اعمال شده و با در نظر گرفتن اندرکنش خاک و سازه، رفتار لرزه ای مخازن تحت زلزله های حوزه نزدیک ارزیابی شده است. نتایج نشان دهنده ی این است که میزان تنش های حاصل از رکوردهای جهت پذیر در دیواره ها به مراتب بیشتر از کف مخازن می باشد. در بررسی تنش فون میزس دیوارهای مخزن میزان این تنش تحت رکورد ElCentro بیشترین مقدار و مقدار آن 110 کیلوگرم بر سانتیمتر مربع می باشد.

کلیدواژه ها

مخازن مدفون، تنش فون میزس، اندرکنش خاک و سازه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.