بهبود رفتار مهاربندهای ضربدری (X شکل) بوسیله اعضای پیش ساخته شکل پذیر

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی عمران ، معماری و مدیریت توسعه شهری در ایران
  • کد COI اختصاصی: CAUM02_221
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 595
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

داریوش عفت پور

دانشجوی کارشناس ارشد سازه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بستان آباد، ایران

ضیاء الدین زمان زاده

استادیار دانشکده عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بستان آباد، ایران

چکیده

سیستم های مهاربندی شده همگرای ویژه به قاب هایی گفته می شود که در آن ها از مهاربندها انتظار می رود تحت اثر بارجانبی زلزله طرح، علاوه بر کاهش جابجایی، تغییر شکل های فرا ارتجاعی قابل ملاحظه ای تحمل کنند و برای مرحله بعد از کمانش مهاربندها هم متفاوت داشته باشند. لذا در این نوع از سیستم ها مهاربند اجبارا وارد تغییرشکل های فرا ارتجاعی خواهد شد و متعاقبا در این حالت دو ناحیه از عضو مهاربند که عبارت است از: دو انتهای مهاربند بواسطه اتصال به تیر و ستون و ناحیه مهاربند بعلت قرار گرفتن در معرض خمش های بعد از کمانش در معرض شکست و تسلیم شدن قرار خواهند گرفت. سیستم CMDB به عنوان یک عامل شکل پذیر و فیوز در سازه های مهاربندی شده همگرای ویژه X شکل، بکار گرفته شده است که بصورت اعضای پیش ساخته در نقاط بحرانی مهاربند که همان دو انتها و وسط مهاربندهای همگرای ویژه (SCBF) است، در راستای بهبود رفتار این سیستم ابداع گردیده است، که هدف از این تحقیق، بررسی لرزه ای سیستم CMDB و مقایسه رفتار لرزه ای آن با سیستم SCBF، تحت تحلیل دینامیکی افزایشی می باشد. در این تحقیق، با استفاده از نرم افزار Opensees، سازه های 5، 10 و 15 طبقه برای دو سیستم همگرای ویژه و سیستم اعضای فولادی پیش ساخته CMDB بصورت X شکل، جهت بررسی لرزه ای و مقایسه مدلسازی گشته و صحت سنجی شده اند برای این منظور از تحلیل دینامیکی افزایشی استفاده گردیده است. تحلیل دینامیکی افزایشی (IDA) با تکیه بر 17 رکورد مهم دنیا، با استفاده از نتایج این تحلیل ضریب رفتار سازه و سایر پارامترهای لرزه ای سازه محاسبه شدند.

کلیدواژه ها

بهبود رفتار، مهاربند همگرای ضربدری (X شکل)، قطعات پیش ساختته، تحلیل دینامیکی افزایشی IDA

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.