الگوهای تاخیر پروژه های عمرانی و رتبه بندی عوامل موثر بر تاخیر پروژه

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی عمران ، معماری و مدیریت توسعه شهری در ایران
  • کد COI اختصاصی: CAUM02_079
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 700
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید میلاد موسوی

شرکت برنا دانش پارس

چکیده

بررسی علل تاخیر در پروژه های عمرانی بدلیل ابعاد گسترده ای که دارد و ارتباط تنگاتنگ با مفاهیمی نظیر کنترل و برنامه ریزی، زمان بندی، مدیریت پروژه، مدیریت ساخت، مدیریت زمان که همگی در قالب موضوع مدیریت پروژه و ساخت می گنجد، موضوعی است که از لحاظ نظری منابع و اطلاعات زیادی در رابطه با آن ارائه شده است. لیکن مشکل عمده و اساسی در نوع دیدگاه نسبت به شناخت عمیق مسئله و ارائه روش هایی کاربردی جهت رفع این معضل می باشد. موضوع تاخیرات در پروژه های عمرانی موضوعی است که به لحاظ اهمیت موضوع و آثار سوء ناشی از آن بیشتر در کشورهای جهان سوم و در حال توسعه مورد توجه قرار گرفته است. زیرا در این کشورها از لحاظ اقتصادی، عدم مدیریت کارآمد و بسیاری علل دیگر؛ پروژه های بسیاری را در دست اجرا دارند که هنوز به بهره برداری نرسیده و بعضا با توقف کامل مواجه شده اند. محققانی در این خصوص چه در ایران و چه در جهان در این زمینه تحقیقاتی بعمل آورده اند که می توان به کشورهایی مانند هند، عربستان، اردن، غنا، لبنان و... اشاره کرد. روش کلی این تحقیقات مشابه بوده و دو مرحله را در بر می گیرد. در وهله نخست به شناسایی علل بروز تاخیر پرداخته شده و جمع بندی می گردد. در مرحله دوم نظرات مسئولین عوامل اجرایی (کارفرما، پیمانکار، مشاور) درباره علل تاخیر و رتبه بندی آنها جمع آوری شده و درنهایت با توجه به اولویت بندی های صورت گرفته پیشنهاداتی جهت بهبود تاخیرات ارائه شده است که در مقاله حاضر به مرور آنها می پردازیم.

کلیدواژه ها

تاخیر پروژه، پروژه های عمرانی، الگوهای تاخیر، رتبه بندی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.