مقایسه ای بر رفتار دیوار برشی فولادی و آلومینیومی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی عمران ، معماری و مدیریت توسعه شهری در ایران
  • کد COI اختصاصی: CAUM02_067
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 388
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احسان امیرخانی

گروه مهندسی عمران، واحدکرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران

محمد هادی توانا

گروه مهندسی عمران، واحدکرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران

چکیده

از زمانی که محققین به خاصیت جذب انرژی زلزله در اثر تغییر شکل غیر ارتجاعی سازه ها پی برده اند، همواره در فکر آن بوده اند تا روشی آسان و در عین حال دقیق برای در نظر گرفتن آن در تحلیل و طراحی سازه ها ارائه کنند . برای این منظور، شناخت دقیق نیازهای لرزه ای یک سازه جهت مقابله با نیروهای زلزله ضروری است. دیوار های برشی فولادی از جمله سیستم های مقاوم لرزه ای هستند که در ساخت و نیز مقاوم سازی سازه ها مورد استفاده قرار می گیرند در طی سه ده اخیر مطالعات و تحقیقات گسترده ای روی دیوارهای برشی فلزی صورت گرفته است که منجر به استفاده روز افزون این سیستم ابتکاری هم در سازه های نوساز و هم برای مقاوم سازی سازه های موجود شده است. اما در سال های اخیر کارهای تحقیقاتی بر روی مصالح نوینی مانند آلومینیوم به دلیل سبکی و شکل پذیری آغاز گردیده و در تحقیقات و آنالیز های عددی و آزمایشگاهی به مقایسه این دو سیستم پرداخته شده و با مناسب سازی شرایط پیشنهاداتی برای جایگزینی ارایه شده است. در این مقاله به کمک اسناد و روش های کتابخانه ای، پس از معرفی هرکدام از سیستم ها به بررسی پژوهش های انجام شده پرداخته و شرایط استفاده و مزایا و معایب استفاده از سیستم ها بیان شده است. این پژوهش نشان می دهد که استفاده از پانل های آلومینیومی در شرایطی می تواند در مقاوم سازی و بهسازی سازه ها مورد استفاده قرار گیرد و از لحاظ لرزه ای آلومینیوم نسبت به فولاد به دلیل داشتن مقاومت تسلیم پایین تر و ظرفیت جذب انرژی بالاتر، می توان با مناسب سازی برای استفاده در دیوارهای برشی به منظور استفاده در سازه ها قرار گیرد.

کلیدواژه ها

دیوار برشی آلومینیومی، دیوار برشی فولادی، استهلاک انرژی، شکل پذیری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.