بررسی عملکرد قاب های خمشی فولادی با سیستم لوله ای در برابر خرابی پیشرونده
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی عمران ، معماری و مدیریت توسعه شهری در ایران
- کد COI اختصاصی: CAUM02_006
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 569
نویسندگان
کارشناس ارشد عمران گرایش سازه دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه، ایران
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه،ایران
چکیده
یکی از آثار بارز پیشرفت علوم مهندسی ، سازه های بلند سر به فلک کشیده ای است که با بلندی و طراحی منحصر به فرد خود ، هر بیننده ای را مجذوب می کنند. امروزه با توجه به کمبود و گران بودن زمین در شهرهای بزرگ و افزایش روز افزون جمعیت ، ساختمان های بلند جایگاه ویژه ای پیدا کرده اند. از سوی دیگر در صورت بروز برخی حوادث غیر قابل پیش بینی از قبیل انفجار ، آتش سوزی ، برخورد وسایل نقلیه و غیره ، در یک سازه ممکن است یک عضو اصلی یا اعضای کلیدی سازه شکسته شوند و در صورتی که دیگر اعضا نتوانند به کمک این المان های ناقص بیایند ، شکست به سمت تخریب اعضای مجاور گسترش یافته و در نهایت کل سازه یا قسمتی از آن فرو ریزد. از این رو انتخاب یک سیستم سازه ای مناسب در ساختمان های بلند مرتبه برای حفظ ایمنی سازه و ساکنین در طول مدت بهره برداری و مقابله با این عوامل که در موضوع خرابی پیشرونده مطرح است ، اهمیت بیشتری می یابد. سیستم لوله ای یکی از سیستم های سازه ای در ساختمان های بلند مرتبه با قابلیت های فراوان از جمله کاهش مصالح مصرفی در سازه است. با توجه به وجود ستون های متعدد در محیط پیرامونی ساختمان در سیستم لوله ای ، این سیستم دارای مسیر های جایگزین انتقال بار مناسبی برای انتقال و تحمل بار اضافی ایجاد شده ناشی از ستون های تخریب شده است. در این تحقیق یک قاب خمشی فولادی ویژه 20 طبقه با سیستم لوله ای مدل شده است و بر اساس ضوابط آیین نامه UFC 2013 ستون ها در نقاط حساس سازه حذف و مورد تحلیل استاتیکی غیر خطی قرار گرفته اند و در نهایت با توجه به نمودار ضریب بار تغییر مکان به دست آمده عملکرد سیستم لوله ای در برابر خرابی پیشرونده مشخص گردیده است و نتایج به دست آمده بیانگر این است که سازه با سیستم لوله ای توانسته پس از حذف ستون پایداری خود را در برابر بار خرابی پیشروندهحفظ نماید.کلیدواژه ها
سیستم لوله ای ، خرابی پیشرونده ، تحلیل استاتیکی غیر خطی ، آیین نامه UFC 2013مقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.