مروری بر ویژگی ها و رفتار بیوچار در خاک های آلوده

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: چهارمین کنگره بین المللی توسعه کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری ایران
  • کد COI اختصاصی: ICSDA04_1234
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 317
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حبیب رمضان زاده

دانشجوی دکترای گروه علوم و مهندسی خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز

عادل ریحانی تبار

دانشیار گروه علوم و مهندسی خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز

چکیده

اهمیت خطرات گرمایش جهانی و آلودگی زیست محیطی منجر شده است تا رویکرد استفاده از مواد سازگار با محیطزیست جهت کاهش لطمات و اصلاح خاکهای آلوده افزایش یابد. در این بین بیوچار که در اثر پیرولیز حاصل از زیستتوده ضایعات کشاورزی و صنعتی تولید گردیده و به عنوان ماده ای غنی از کربن، ارزان قیمت و به آسانی قابل دسترس،توجه زیادی را در دهه های اخیر به خود جلب کرده است. بیوچار جهت بهبود خاک، تیمار فاضلاب، تعدیل تغییراتاقلیمی و کاهش انتشار گاز گلخانه ای کاربرد دارد. بیوچار بر ویژگی های فیزیکی، شیمیائی و بیولوژیکی خاک ها تاثیرگذاشته و باعث بهبود آنها میگردد و از سویی مدیریت اصلاح و ترمیم خاک های آلوده را آسان می کند. مکانیزم هایمختلفی شناسایی شده است که بر پایداری، جذب و انتقال بیوچار در خاک ها موثرند. انتقال بیوچار در سطح خاک می-تواند در اثر فرسایش سطحی با روانابها و یا فرسایش بادی صورت گیرد و در پروفیل خاک توسط آب آبیاری به زیرزمین منتقل گردد. تحقیقات نشان داده است که در کنار مزایای استفاده از بیوچار، معایبی نیز می تواند وجود داشته باشدکه باعث می گردد استفاده از این ماده با احتیاط بیشتری صورت گیرد.

کلیدواژه ها

آلاینده های آلی و معدنی، انتقال و جذب بیوچار، خاک آلوده، مکانیزم های پایداری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.