ارزیابی مدل بارش رواناب TANK در سه اقلیم متفاوت
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: چهارمین کنگره بین المللی توسعه کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری ایران
- کد COI اختصاصی: ICSDA04_1223
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 617
نویسندگان
استادیار، گروه آبخیزداری، دانشگاه شهرکرد
دانشیار، گروه آبخیزداری، دانشگاه شهرکرد
دانش آموخته کارشناسی ارشد، آبخیزداری، دانشگاه شهرکرد
چکیده
مدل سازی صحیح جریان رودخانه ها در مسائل مربوط به مدیریت منابع آب و مدیریت حوزه های آبخیز از اهمیت خاصی برخوردار است. در راستای بررسی فرایند بارش رواناب، مدل های مفهومی جایگاه ویژه ای دارند. لذا با توجه به اهمیت موضوع، هدف اصلی در این پژوهش ارزیابی و مقایسه کارایی مدل مفهومی TANK در شبیه سازی جریان رودخانه می باشد. بدین منظور چند منطقه با شرایط اقلیمی و هیدرولوژیکی متفاوت که عبارت اند از حوضه جونقان واقع در استان چهارمحال و بختیاری، حوضه بازاریه نیشابور و حوضه قزاقلی در استان گلستان انتخاب شدند و شبیه سازی جریان توسط مدل TANK در هریک از مناطق صورت گرفت. بر اساس نتایج مدل در حوضه جونقان، مدل TANK با ضریب نش و تعیین به ترتیب 0/52 و 0/54 در مرحله واسنجی و ضریب نش و تعیین 0/16 و 0/52 در مرحله اعتبار سنجی، شبیه سازی نسبتا خوبی داشته است. برای حوضه بازاریه با ضرایب نش و تعیین 0/52 و 0/47 در مرحله واسنجی و ضرایب نش و تعیین 0/49 و 0/47 در مرحله اعتبارسنجی شبیه سازی قابل قبولی داشته است و در حوضه قزاقلی مدل TANK به دلیل پایین بودن ضرایب نش و تعیین آن ها، شبیه سازی ضعیفی داشته اند. به طور کلی با توجه به هیدروگراف های مشاهداتی و شبیه سازی شده به دست آمده از مدل بررسی شده می توان نتیجه گرفت که مدل TANK توانایی شبیه سازی مقادیر بیشینه را ندارند، اما مقادیر کمینه و متوسط را به خوبی شبیه سازی کرده است و تفاوت چندانی بین مقادیر متوسط شبیه سازی شده و مشاهده ای وجود ندارد.کلیدواژه ها
مدل مفهومی، شبیه سازی، حوضه جونقان، حوضه بارایه، حوضه قزاقلیمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.