توسعه کشاورزی- روستایی در سایه مهاجرت معکوس
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: چهارمین کنگره بین المللی توسعه کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری ایران
- کد COI اختصاصی: ICSDA04_1219
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 934
نویسندگان
استادیار پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی، تهران، ایران
استادیار گروه مرتعداری، دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور. ایران
مدیر پروژه گروه پژوهشی مدیریت و علوم اجتماعی پژوهشکده نیرو. تهران، ایران
چکیده
امروزه شهرهای بزرگ در نتیجه مهاجرت شهری دهه های گذشته دارای آسیب های زیادی هستند. در مقابل امکانات برخی اقشار،باعث شده آنها به دنبال فضایی برای گذران اوقات فراغت باشند که از مشکلات شهری به دور بوده و با ارزش های والدین خانواده نزدیکترباشد. این تحرک منتج به شکل گیری موج مهاجرت دیگری در خارج از قلمرو شهرها و ایجاد خانه های دوم در روستا های خوش آب وهوای نزدیک شهرهای بزرگ در قالب مهاجرت فصلی معکوس شده است. در این مطالعه از نظریات مهاجرت معکوس و سبک زندگی بهرهبرده ایم. ضمنا، روش کیفی اساس کار بوده و روش کمی در کنار آن استفاده شده است. ابتد ا برای بررسی ساختاری پدیده مهاجرتمعکوس و خانه دوم از ترکیبی از روش های اسنادی و پیمایش و نیز تکنیک های پرسشنامه و مصاحبه استفاده شده، در مرحله دوم بهمنظور شناسایی زمینه ها و انگیزه های افراد، از ابزار پرسشنامه استفاده شده و نهایتا با روش تحلیل تماتیک مورد تحلیل قرار گرفتند.جامعه آماری، بخش مرکزی شهرستان فراهان استان مرکزی که شامل 32 روستا بوده و بصورت تمام شماری به روش ترکیبی ارزیابیشدند. نتایج نشان می دهد مهاجرت معکوس در قالب خانه های دوم، بیشتر در روستاهای فارس زبان گسترش یافته، سبک خانه ها سنتیاما با مصالح مدرن و شهری است. در اینجا، مهاجرین ساکن قم و اراک (کمتر از 50 درصد) به منظور گذراندن تعطیلات آخر هفته ومناسبت ها مراجعه دارند در حالیکه ساکنان تهران (بیش از 50 درصد) تنها در ایام مناسبت ها به خانه های دوم مراجعه می کنند. حدود 10درصد مالکان زن بوده، حدود دوسوم بیش از 50 سال سن دارند. تمامی ساکنین نسبت فامیلی داشتند. دوسوم اعلام کردند که در این نوعمهاجرت، ضمن بقا و توسعه کشاورزی-روستایی باعث بروز تشنج و اختلاف میان ساکنین شده و در برخی موارد اثرات اجتماعی- فرهنگیمثبتی چون ایجاد اتحاد و جلب مشارکت در لایروبی قنوات و زیر کشت بردن اراضی بلااستفاده شده است.کلیدواژه ها
توسعه روستایی، توسعه کشاورزی، خانه دوم، سبک زندگی، مهاجرت فصلی معکوسمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.