بررسی مشکلات و ارائه راهکارهای اجرایی جهت بهبود میزان پیشروی در سینه کارهای معدن زغالسنگ قشلاق - استان گلستان

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس دانشجویی مهندسی معدن
  • کد COI اختصاصی: SMEC05_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1823
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا حسنی نسب

کارشناس مسوول اداره امور معادن و اکتشافات معدنی سازمان صنایع و معادن

رضا فرزانگان

کارشناس مسوول اداره امور معادن و اکتشافات معدنی سازمان صنایع و معادن

منصور رحمتی

کارشناس مسوول اداره امور معادن و اکتشافات معدنی سازمان صنایع و معادن

داریوش زیادلو

رئیس اداره امور معادن و اکتشافات معدنی سازمان صنایع و معادن استان گلس

چکیده

معدن زغالسنگ قشلاق در 28 کیلومتری جاده آزادشهر – شاهرود واقع شده است. طراحی اولیه معدن با برنامه ریزیهای کوتاه و بلند مدت اجرا شده و هم اکنون فعالیتهای آماده سازی و استخراج ماده معدنی در بخشهای مختلفی از محدوده معدنی ادامه دارد. مواد ناریه مورد استفاده در این معدن دینامیت اخگر 22 میلی متری و چاشنی الکتریکی تاخیری است که پس از حفر تعداد 8 تا 13 چال با قطر 32 میلی متری در مقطع 5/6 متر مربعی تونل ها، در داخل چالها قرار گرفته و منفجر می گردند. طول چالهای حفاری بین 60 تا 120 سانتی متر در این معدن متغیر است. در سینه کارهای این معدن پس از هر سیکل آتش باری ، مقطع تونل ها بطور کامل حفر نگردیده و نیاز به آتشباری ثانویه می باشد. میزان پیشروی سینه کارهای این معدن در مرداد ماه سال 1384 (شاخص) بین 16 تا 70 سانتی متر متغیر است. در این مقاله، موانع و مشکلات موجود در هر سکل آتشباری مورد نقد و بررسی قرار گرفته و با ارائه راهکارهای عملی و اجرایی و طراحی بهینه چالها به سه روش (سینه کارهائی سنگی با مقاومت های متفاوت و گسلی) ، علاوه بر رفع معضل پیشروی نامناسب در سینه کارهای این معدن، متراژ پیشروی به میزان محسوسی افزایش می یابد. در نهایت با آموزش پرسنل و نظارت کامل بر اجرای صحیح حفاری با روشهای جدید و خرجگذاری چالها، گام مهمی در جهت افزایش پیشروی، کاهش هزینه های حفاری، مواد ناریه و … معدنزغالسنگ قشلاق برداشته خواهد شد.

کلیدواژه ها

حفاری ، آتشباری ، معادن زیر زمینی ، بهینه سازی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.