پاسخ گیاه لوبیا چشم بلبلی (.Vigna sinensis L) به محلول پاشی عصاره مخمردر شرایط تنش کم آبی در مرحله گلدهی و غلاف بندی
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: چهارمین کنگره بین المللی توسعه کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری ایران
- کد COI اختصاصی: ICSDA04_0882
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 970
نویسندگان
کارشناس ارشد، گروه زراعت، دانشگاه صنعتی شاهرود
دانشیار، گروه زراعت، دانشگاه صنعتی شاهرود
دانشیار، گروه زراعت، دانشگاه صنعتی شاهرود
دانشیار، گروه زراعت، دانشگاه صنعتی شاهرود
چکیده
تنش خشکی به عنوان مهمترین تنش غیر زیستی نقش مهمی در کاهش تولید محصول گیاهان زراعی در جهان دارد. این پژوهش باهدف بررسی و مطالعه اثر محلولپاشی عصاره مخمر بر خصوصیات مورفولوژیک لوبیا چشم بلبلی در شرایط تنش خشکی انجام گرفت.آزمایش به صورت فاکتوریل درقالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. فاکتورهای مورد بررسی شامل تنش کمآبیبه صورت قطع آبیاری در دو مرحلهی گلدهی و غلاف بندی به همراه تیمار شاهد بود (بدون قطع آبیاری). آبیاری در تمام کرت ها تازمان استقرار کامل گیاهچه ها هر سه روز یک بار و پس از آن آبیاری در کرت ها به صورت هر هفت روز یکبار و در کرت های تحتتیمار تنش کم آبی به صورت قطع کامل آبیاری در اوایل مراحل گلدهی و غلاف بندی به مدت ده روز اعمال و سپس آبیاری به طورمعمول هرهفت روز یکبار ادامه یافت. تیمار عصاره مخمر (2، 4، 6 گرم برلیتر و شاهد) در 2 نوبت اسپری برگی به فاصله 7 روز تکرارشد که اولین بار 30 روز پس از کاشت بود. نتایج نشان داد که غلظت 4 گرم بر لیتر عصاره مخمر در شرایط عدم تنش توانست بیش-ترین میزان سبزینگی را ایجاد کند. این تیمار بیشترین تعداد شاخه ی فرعی را نسبت به سایر تیمارها در دو سطح تنش متوسط وشدید دارا بود. تیمارهای 4 و 6 گرم عصاره مخمر در شرایط عدم تنش توانستند بیشترین وزن تر ساقه و بیشترین وزن خشک ساقهو برگ را به خود اختصاص دهند. همچنین تیمار 6 گرم بر لیتر عصاره مخمر در شرایط عدم تنش توانست حداکثر ارتفاع و وزن تربرگ را ایجاد کند. از این رو کاربرد عصاره مخمر میتواند به عنوان راهکاری اکولوژیکی، جهت کاهش مصرف کودهای شیمیایی وافزایش خصوصیات رشد گیاه لوبیا چشم بلبلی مورد توجه قرار گیرد.کلیدواژه ها
الیسیتور زیستی، لوبیا چشم بلبلی، تنش خشکی، صفات مورفولوژیکیمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.