بررسی برخی ویژگی های اقتصادی- اجتماعی بهره برداران حوزه آبخیز چم آنجیر واقع در جنوب غرب شهرستان خرم آباد

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: چهارمین کنگره بین المللی توسعه کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری ایران
  • کد COI اختصاصی: ICSDA04_0867
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 478
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر میرزایی موسی وند

استادیار گروه مرتع و آبخیزداری، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه لرستان

فرج اله ترنیان

استادیار گروه مرتع و آبخیزداری، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه لرستان

مهدی کیانی

دانشجوی مقطع کارشناسی رشته مهندسی منابع طبیعی- مرتع و آبخیزداری، دانشگاه لرستان

چکیده

هدف از این مطالعه که در غالب پروژه کارشناسی صورت گرفت، بررسی ویژگی های اقتصادی- اجتماعی حوزه آبخیز چم انجیر واقع در جنوب غرب شهرستان خرم آباد می باشد. برای این کار از اطلاعات جهاد کشاورزی شهرستان خرم آباد و همچنین مطالعات میدانی از طریق مصاحبه و فرم های پرسشنامه ای استفاده گردید. در این مطالعه سعی شد تعداد فرم ها و افراد مصاحبه شونده به نحوی لتاخاب شوند که اطلاعات بدست آمده معرف خوبی از بهره برداران حوزه آبخیز مورد بررسی باشند. نتایج بررسی نشان داد که جمعیت خانوار کل بهره برداران 540 نفر می باشد. با توجه به نتایج به دست آمده از تجزیه و تحلیل پرسشنامه ها، تعداد 253 راس گاو و گوساله، 2780 راس گوسفند، 710 راس بز و تعداد 780 عدد ماکیان در حوزه آبخیز چم انجیر وجود دارد. مساحت اراضی زیر کشت در منطقه مورد مطالعه بدین صورت است که 89/89 هکتار اراضی دیم و 19/04 هکتار اراضی آبی می باشند. درآمد بیشتر اهالی منطقه از طریق دامداری می باشد، به همین علت اصلاح و بازسازی مراتع با استافده از پروژه های اصلاحی باید در سطح مراتع این منطقه انجام شود تا بتواند علوفه مورد نیاز دامداران و به تبع آن نیازهای مادی دامداران را تامین کند که این امر با شناسایی عوامل موثر در انجام پروژه های اصلاحی در مرتع می تواند به برنامه ریزان کمک کند.

کلیدواژه ها

مسائل اقتصادی- اجتماعی، بهره برداران، حوزه آبخیز، چم انجیر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.