مدیریت مخاطرات طبیعی شهرستان یاسوج

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: چهارمین کنگره بین المللی توسعه کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری ایران
  • کد COI اختصاصی: ICSDA04_0721
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1086
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدصادق طالبی

استادیار گروه جغرافیا دانشگاه میبد،یزد،ایران

محمد یوسفی شاتوری

دانشجوی کارشناسی جغرافیای سیاسی دانشگاه میبد،یزد،ایران

چکیده

توزیع نایکنواخت ، پراکندگی زمانی و مکانی و وقوع بارش های شدید از جمله ویژگی های نواحی خشک و نیمه خشک بهحساب می آید که در برخی مواقع منجر به تحقق خشکسالی و گاهی زمینه بروز سیل میشود. ایران دارای آب و هوایخشک و نیمه خشک و نا یکنواختی میزان و شدت بارش است که همین زمینه وقوع مخاطرات اقلیمی بویژه خشکسالی وسیل در آن را فراهم آورده و این روزها به دغدغه اصلی مسئولین کشور تبدیل شده است. بر این اساس شناخت راهکارهادر کاهش خسارت های بروز این گونه حوادث امری ضروری است که در پژوهش حاضر با تاکید بر منطقه یاسوج به آنمی پردازیم. روش اصلی این تحقیق، با توجه به ماهیت آن از نوع هدف کاربردی و در قالب توصیفی- تحلیلی پیریزی شدهاست. بر این اساس در این بررسی سعی شده علاوه بر تصویرسازی درست از مدیریت بحران و مدیریت نزولات جوی بهعلل ایجاد مخاطرات جوی پرداخته شود. نتایج با استفاده از داده های بلندمدت بارش یاسوج در محیط اکسل ضمن انجامآزمون صحت (ران تست) و آزمون کفایت (ماکوس) داده ها مشخص گردید. بر اساس فرمول ویبول در یاسوج طی دورهبازگشت 23 سال بارش 533221 میلی متر اتفاق می افتد. طی دوره آماری 25 سال (5392-3152) براساس شاخص 52spi سال شاهد خشکسالی (ملایم 9 سال ، متوسط 2 سال ،شدید و بسیارشدید هرکدام یک سال) بوده ایم.

کلیدواژه ها

مدیریت بحران، مخاطرات طبیعی، سیل، خشکسالی، یاسوج

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.