نقش پمپ های تراوشی در باکتری های بیمارگر گیاهی در مقاومت به فلزات سنگین و ارتباط آن با بیوفیلم باکتری ها

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: چهارمین کنگره بین المللی توسعه کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری ایران
  • کد COI اختصاصی: ICSDA04_0666
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 562
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهرداد صالح زاده

کارشناس ارشد بیماری شناسی گیاهی دانشگاه تبریز

احمد اشرفی بلوک آباد

کارشناس ارشد بیماری شناسی گیاهی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ملکان

چکیده

از آن جایی که فلزات به لحاظ شیمیایی قادر به تجزیه شدن نیستند بنابراین باکتری ها باید راه های جایگزینی را برایسمیت زدایی در اثر سمیت فلزاتی مانند مس یا نقره پیدا کنند در طی سالیان اخیر مشخص شده است که پمپ هایتراوشی علاوه بر توانایی حذف آنتی بیوتیک ها قادر هستند مواد دیگری نظیر فلزات سنگین ، مواد گند زدا ، حلال ها وپاک کننده ها را نیز از سلول خارج سازند. پمپ (ناقل) های تراوشی می توانند به طور اختصاصی عمل کنند باعث ایجادمقاومت به یک دارو یا ردهای از داروها شوند که به آنها ناقل های مقاومت دارویی خاص (SDR) گفته می شود، و یا به طور عمومی عمل کرده و توانایی انتقال ترکیبات مختلفی را داشته باشند این پمپ ها متشکل از یک یا چند ترکیب ازپروتئین هایی در عرض غشاء هستند و باعث پمپ کردن مواد سمی – [ 1] در برخی موارد به صورت مستقیم ازسیتوپلاسم –به خارج سلول می شود. در ابتدا تصور بر این بود که این ویژگی به طور اتفاقی از طریق انتقال افقی ژن هابه وجود آمده است، اما با گذشت زمان و مشخص شدن این که این ژنها در کروموزوم سایر باکتری ها و حتی برخی ازآرکی ها و یوکاریوت ها (از قبیل قارچ ها) نیز یافت می شود. در این مقاله خلاصه ای از نقش پمپ های تراوشی در باکتری-های بیمارگر گیاهی در مقاومت به فلزات سنگین و ارتباط آن با بیوفیلم در باکتری ها مورد بررسی قرار می گیرد.

کلیدواژه ها

باکتری های بیمارگر گیاهی، پمپ های تراوشی، فلزات سنگین، بیوفیلم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.