مقایسه ی تاثیر کودهای آلی و شیمیایی بر خصوصیات کمی در میوه توت فرنگی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: چهارمین کنگره بین المللی توسعه کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری ایران
  • کد COI اختصاصی: ICSDA04_0661
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 382
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اکرم فاطمی قمشه

استادیار گروه علوم و مهندسی خاک دانشگاه رازی کرمانشاه

مهدی فیضی پیرانی

دانشجوی ارشد گروه علوم و مهندسی خاک دانشگاه رازی کرمانشاه

چکیده

به منظور بررسی مقایسه ی تاثیر کودهای آلی و شیمیایی (سولفات پتاسیم) بر خصوصیات کمی در میوه توت فرنگی، آزمایشی در قالبطرح بلوک های کامل تصادفی با 12 تیمار و 3 تکرار بر روی گیاه توت فرنگی (رقم پاروس) در سال زراعی 1396 در گلخانه پردیسکشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی اجرا گردید. تیمارها شامل: شاهد، کود شیمیایی، کمپوست، بایوچار، کود گاوی و تلفیق آنها بودند.براساس نتایج، مصرف تیمارهای کودی در سطح 1 درصد اثر معنی داری بر میزان آب میوه داشت. همچنین با کاربرد تیمار 50ppmتیمارهای شیمیایی سولفات پتاسیم تاثیر قابل توجهی بر افزایش میزان طول میوه مشاهده شد. مصرف تیمار 200ppm تیمارهایشیمیایی سولفات پتاسیم با اختلاف جزئی نسبت به بقیه تیمارها، تاثیر چشم گیری در افزایش قطر میوه را به دنبال داشت. همچنین نتایجنشان داد که بالاترین میزان درصد خوش فرمی در تیمارهای 150ppm تیمارهای شیمیایی سولفات پتاسیم و تلفیقی بایوچار 5% +کمپوست زباله شهری اندازه گیری شد. نتایج مقایسه میانگین نشان داد که بیشترین مقدار درصد وزن خشک میوه در تیمار کمپوست زبالهشهری تعیین شد. از طرف دیگر بالاترین میزان عملکرد با میانگین 16/247 گرم در بوته به تیمار بایوچار 5% اختصاص یافت که به طورکلی می توان گفت که کاربرد کودهای آلی و شیمیایی تاثیر معنی داری بر میزان شاخص های کمی در میوه دارد.

کلیدواژه ها

توت فرنگی، شاخص های کمی، کودهای آلی، کود شیمیایی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.