بررسی و تجزیه و تحلیل عوامل موثر بر پذیرش بیمه توت فرنگی در روستای نگل واقع در شهرستان سنندج
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: چهارمین کنگره بین المللی توسعه کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری ایران
- کد COI اختصاصی: ICSDA04_0615
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1086
نویسندگان
استادیار گروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه کردستان
دانشجوی کارشناسی ارشد اقتصاد کشاورزی دانشگاه کردستان
چکیده
فعالیت های کشاورزی در مقایسه با سایر فعالیت های اقتصادی، با خطرات و عدم قطعیت بیشتری مواجه هستند. برای مقابله با این مسئلهبیمه محصولات کشاورزی به عنوان یک سیاست حمایتی معرفی شده است. استان کردستان به عنوان قطب تولید توت فرنگی کشور وتولید در فضای باز همواره از نوسانات جوی آسیبجدی را متحمل شده است. مطالعه حاضر به بررسی نگرش کشاورزان در خصوصپذیرش بیمه محصول توتفرنگی میپردازد. از آنجا که درجه موفقیت نظام بیمه را می توان از طریق تاثیرگذاری آن بر تغییر نگرشکشاورزان نسبت به ریسک و استفاده مناسب از نهاده ها مورد ارزیابی قرار داد. بنابراین، پژوهش با هدف بررسی عوامل موثر بر پذیرشبیمه محصول توت فرنگی صورت می گیرد. داده های پژوهش به روش نمونه گیری تصادفی ساده از میان بهره برداران روستای نگل استانکردستان جمع آوری شد. تعداد نمونه بالغ بر 30 بهره بردار و داده ها مربوط به سال زراعی 96-1395 است. نتایج پژوهش نشان میدهد، که متغیرهای سن کشاورز، میزان تحصیلات، ارتباط با عوامل ترویجی، کل سطح زیر کشت زارع، سطح زیر کشت توت فرنگی، دریافتتسهیلات و داشتن شغل غیر کشاورزی از عوامل تاثیر گذار بر تمایل به بیمه محصولات بوده است، به طوری که میانگین درآمد کل،تحصیلات، ارتباط با عوامل ترویجی، کل سطح زیر کشت زارع، سطح زیر کشت توت فرنگی و دریافت تسهیلات باعث افزایش تمایل به بیمهمحصولات گردیده است و سن کشاورز، آگاهی از حق بیمه و دیگر درآمدهای کشاورز تمایل به بیمه این محصولات را کاهش می دهد.کلیدواژه ها
بیمه محصولات کشاورزی، توت فرنگی، ریسک پذیری، عدم حتمیت، تقاضای بیمهمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.