مروری بر بسته بندی فعال و کاربرد آن در صنایع غذایی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: چهارمین کنگره بین المللی توسعه کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری ایران
  • کد COI اختصاصی: ICSDA04_0513
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 650
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طیبه عبداله آبادی

دانشجوی دکتری صنایع غذایی، گروه علوم وصنایع غذایی، واحد نیشابور، دانشگاه آزاد اسلامی، نیشابور، ایران

بهاره حاجی رستملو

استادیار گروه صنایع غذایی ، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی، نیشابور، ایران

رضا بندری جاسکی

دانشجوی دکتری صنایع غذایی، گروه علوم وصنایع غذایی، واحد نیشابور، دانشگاه آزاد اسلامی، نیشابور، ایران

چکیده

در سا لهای اخیر توجه به بسته بندی فعال در تولید مواد غذایی افزایش یافته است ؛ که یکی از مفاهیم نوین در صنایعغذایی میباشد که در پاسخ به تغییرات مداوم در نیازهای مصرف کنندگان به بازار فروش عرضه شده است. بسته بندی فعال شرایط جو بسته بندی را به گونه مطلوبی تغییر می دهد که موجب افزایش عمر نگهداری ماده غذایی گردد. بر خلاف بسته بندی هایقدیمی که بر اساس آن کیفیت نگهداری فرآ ورده باید به گونهای حفظ شود که حداقل برهم کنش بین فرآ ورده و بسته صورتگیرد بر اسان پیشرفت های جدید به عمل آمده در سالهای اخیر در صنایع بسته بندی بر هم کنش فرآ ورده و بسته بندی سودمندبه حساب می آ ید.بسته بندی تغییر یافته فعال طی 25 سال اخیر به ویژه در آمریکا و ژاپن به منظور نگهداری مواد غذایی مورد استفاده قرارگرفته است و کاربرد انواع گوناگون این نوع بسته بندی روز به روز در حال گسترش است . این نوع بسته در انواع مختلفی تولیدشده است مانند انواعی که دارای افزودنی هایی به منظور حفظ تازگی محصول است که می توانند کاربردهای متعددی داشته و درمقایسه با بسته بندی قدیمی در نگهداری ماده غذایی موثر است . مواد یا عوامل فعال به طور مستقیم یا غیرمستقیم در تماس بامواد غذایی می باشند . ترکیبات فعال شامل جاذب های اکسیژن، دی اکسید کربن، رطوبت، اتیلن، عوامل آزاد کننده اتانل، موادطعم دهنده و عوامل ضد میکروب می باشد . انواع با توانایی تغییر ویژگی های فیزیکی مانند بسته های خود گرم یا سرد شونده(self heating/cooling) هم نوعی بسته فعال در نظر گرفته می شوند . بسته بندی فعال در مورد انواع گوناگون از مواد غذاییمانند، نان، کیک، شیرینی، پیتزا، خمیر تازه، پنیر، گوشت و فرآورده های آن و میوه جات مورد استفاده قرار گرفته است.

کلیدواژه ها

بسته بندی فعال، بسته بندی هوشمند، کیفیت، نگهداری مواد غذایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.