اثر اندازه ذرات برعملکرد و برخی فراسنجه های خونی بلدرچین ژاپنی تغذیه شده با جیره های بر پایه ذرت و گندم

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: چهارمین کنگره بین المللی توسعه کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری ایران
  • کد COI اختصاصی: ICSDA04_0263
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 537
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوالفضل ابراهیمی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه

محسن دانشیار

دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه

غلامرضا نجفی

دانشیار گروه علوم پایه دانشکده دامپزشکی

چکیده

این تحقیق به منظور بررسی تاثیر اندازه ذرات ذرت و گندم بر عملکرد و برخی پارامترهای خونی بلدرچین های در حال رشد ژاپنیانجام گرفت. دویست چهل قطعه جوجه یک روزه بلدرچین ژاپنی در قالب آزمایش فاکتوریل 2×2 کاملا تصادفی با دو اندازه ذراتو 3/5، میلی متر) و دو نوع غله (گندم و ذرت) با 4 تیمار، 6 تکرار و 10 پرنده در هر تکرار (240 قطعه جوجه یکروزه بلدرچین ژاپنی) انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل جوجه های تغذیه شده با گندم درشت (3/5 میلیمتر)، گندم ریز (2 میلی متر)، ذرت درشت3/5 میلی متر) و ذرت ریز (2 میلی متر) بودند. مصرف گندم درشت (3/5 میلی متر)، باعث افزایش مصرف خوراک در مقایسه با جیره های دیگر در کل دوره آزمایشی گردید (P< 0/05). همچنین بالاترین ضریب تبدیل خوراک هم با مصرف ذرت ریز (2 میلی متر) مشاهدهگردید (P< 0/05). مصرف هر دو فرم اندازه درشت (3/5) ذرت و گندم درمقایسه با اندازه ریز هر دو غله به طور معنی داری مصرفخوراک را افزایش داد اما بیشترین میزان افزایش وزن بدن با مصرف فرم ریز هر دو غله مشاهده گردید (P< 0/05). به طور کلیاگرچه مصرف هر دو اندازه ذرات گندم و ذرت موجب بهبود عملکرد بلدرچینهای ژاپنی میگردد ولی فرم ذرت ریز بهبود ضریبتبدیل خوراکی بلدرچین های ژاپنی را به دنبال دارد.

کلیدواژه ها

اندازه ذرات، بلدرچین ژاپنی، فراسنجه های خونی،ضریب تبدیل خوراک، ذرت، گندم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.