نقش بهداشت غذایی در جلوگیری از مسمومیت های غذایی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: چهارمین کنگره بین المللی توسعه کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری ایران
  • کد COI اختصاصی: ICSDA04_0140
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 474
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیده ژاله رضایی

کارشناس ارشد علوم و صنایع غذایی، گروه صنایع غذایی، آموزشکده فنی و حرفه ای دختران ارومیه ، وابسته به دانشگاه فنی و حرفه ای

چکیده

امروزه بیماری های ناشی از مسمومیت غذایی آمار قابل توجهی را به خود اختصاص داده اند. این آمار در کشورهای مختلف متناسب با میزانرعایت اصول بهداشتی و انجام کنترل های لازم در مراحل مختلف آماده سازی مواد اولیه، تولید و چگونگی مصرف مواد غذایی متفاوت میباشد. امروزه با توجه به نگرانی عموم مردم در مورد وضعیت بهداشتی مواد غذایی مصرفی، اجرای برنامه های بهداشت مواد غذایی بیش ازگذشته اهمیت یافته است.از آنجایی که وقوع یک مسمومیت غذایی زندگی افراد را به خطرمی اندازد، رعایت بهداشت مواد غذایی بسیارمهم می باشد.مطالعات نشان داده اند که باکتریها بیشتر از ویروس و انگل ها در ایجاد بیماریهای غذایی موثرند و انسان می تواند به نحویدر انتقال این میکروارگانیسم ها به بیماران ایفای نقش کند. همچنین یک غذای ایمن و مغذی نه تنها باید عاری از هرگونه آلودگیمیکروبی باشد بلکه باید از آلودگی های شیمیایی طبیعی و مصنوعی نیز مصون باشد . بیماری های ناشی از غذا به دو صورت بروز می کنند.دسته ای از این بیماری ها شامل مسمومیت های غذایی هستند که به علت آلودگی مواد غذایی به باکتری ها، ویروس ها و سایر عواملبیماری زا (در اثر عدم رعایت اصول بهداشتی) علائم خود را به سرعت نشان می دهند. .دسته دوم به دلیل آلودگی مواد غذایی به انواع موادشیمیایی، سموم قارچی، آفت کش ها، فلزات سنگین و حشره کش ها بروز می کند که علائم آن ها در درازمدت نمایان می شود ، در معرضبیماری هایی مانند آسیب های عصبی، نقص های مادرزادی و انواع سرطان ها قرار می گیرد.بطور کلی کلیه غذاها باید با توجه به اصول ایمنی غذا و ضوابط بهداشتی تهیه گردند و نظارت سازمان های مسئول نیز باید دقیق ومستمرباشدبعلاوه مصرف کنندگان باید به پروانه ساخت همچنین تاریخ تولید و انقضا بر روی برچسب محصول توجه کنند.

کلیدواژه ها

مواد غذایی ، بهداشت ، مسمومیت مواد غذایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.