اولین گزارش از گونه Phaeoacremonium italicum بر روی درختان زرشک (Berberis vulgaris) در ایران

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: چهارمین کنگره بین المللی توسعه کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری ایران
  • کد COI اختصاصی: ICSDA04_0104
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 584
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ناهید اسمعیلی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته بیماری شناسی گیاهی، گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران

حمید محمدی

دانشیار، گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران

حسین علایی

دانشیار، گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولی عصر رفسنجان، رفسنجان، ایران

چکیده

بیماری های شاخه و تنه یک گروه بسیار مهم از بیماری های درختان میوه و زینتی محسوب می شوند. گروه هایمتنوعی از قارچ ها با بیماری های شاخه و تنه درختان در دنیا همراه هستند. در سال 1396 و به منظور مطالعه بیماریهای شاخه و تنه درختان زرشک (Berberis vulgaris) در ایران یک بررسی بر روی برخی از باغ های زرشک در استانهای خراسان جنوبی و فارس انجام گردید. نمونه برداری از شاخه و تنه درختان بیمار با نشانه های سرخشکیدگی، شانکرو زوال انجام شد. نمونه ها به قطعات کوچک برش داده شدند و به مدت یک دقیقه با محلول هیپوکلریت سدیم 5 / 1 %ضدعفونی و بعد از شستشو با آب استریل بر روی کاغذ صافی خشک شدند. قطعات ضدعفونی شده بر روی محیط کشتعصاره سیب زمینی- دکستروز- آگار (PDA) کشت و در دمای 25 درجه سانتیگراد و تاریکی نگهداری شدند. پرگنه هایبدست آمده بر اساس ویژگی های ریخت شناختی (شکل پرگنه و ویژگی های میکروسکوپی) و مولکولی (تجزیه و تحلیلترادف بخشی از ژن بتاتوبولین تکثیر شده با دو آغازگر T1 و Bt2b) مورد شناسایی قرار گرفتند. در این مطالعه 53جدایه از یک قارچ مشابه با گونه های Phaeoacremonium از درختان دارای نشانه بیماری بدست آمد. ترادف های ژنبتاتوبولین از جدایه های منتخب در این مطالعه با گونه Phaeoacremonium italicum موجود در بانک ژن 99 تا 100درصد هومولوژی نشان دادند. بر اساس اطلاعات موجود این اولین گزارش از Pm. italicum از B. vulgaris در دنیا می باشد.

کلیدواژه ها

بیماری های شاخه و تنه، زوال، Togniniaceae, Berberis vulgaris

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.