اثر پرلیت، ورمی کمپوست و آکوازورب بر کاهش اثر تنش خشکی در ذرت دو منظوره 678

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: چهارمین کنگره بین المللی توسعه کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری ایران
  • کد COI اختصاصی: ICSDA04_0029
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 607
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین شیرزاداده مرتضی پاشا

مهدی تاج بخش

چکیده

کمبود منابع آب و تنش خشکی یکی از مهم ترین مشکلات تولید گیاهان زراعی در مناطق خشک و نیمه خشک جهان، از جمله ایران است.استفاده از برخی مواد افزودنی مانند پلیمرهای سوپرجاذب می تواند به حفظ رطوبت خاک و استفاده بهینه از منابع محدود آب کمک نماید،این پژوهش به منظور تعیین اثر جاذب های رطوبتی، هواده و کودی بر تخفیف اثرات تنش خشکی در ذرت رقم 678 انجام شد. آزمایش بهصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار انجام و تیمارهای آزمایشی شامل پرلیت ، ورمی کمپوست ، جاذبرطوبتی آکوازورب و اعمال تنش آبی شامل سه دور آبیاری 40 ، 80 و 120 میلی متر تبخیر از تشتک استاندارد کلاس آ بود. ارتفاع بوته،تعداد دانه در ردیف، قطر بلال، وزن هزار دانه، عملکرد دانه، عملکرد بیولوژیک و شاخص برداشت در زمان برداشت فیزیولوژیک گیاهاندازه گیری شدند. کاربرد سه تیمار پرلیت، و رمی کمپوست و آکوازورب موجب افزایش معنی دار شاخص های رشد و میزان عملکرد دانه شد.همچنین، مصرف پرلیت و آکوازورب با دور آبیاری 40 میلی تر تبخیر از تشتک ، بیش از تیمار ورمی کمپوست بر عملکرد و اجزای عملکردموثر بود و مصرف ورمی کمپوست با دور آبیاری 40 میلی متر تبخیر از تشتک باعث افزایش عملکرد شد. بنابراین، استفاده از پلیمرهایپرلیت و آکوازورب برای دستیابی به عملکرد مطلوب در ذرت رقم 678 در شرایط تنش خشکی توصیه می شود.

کلیدواژه ها

پرلیت، تنش خشکی، جاذب های رطوبتی، کمپوست کرمی، هیدروژل

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.