بررسی رویکرها به استفاده از مواد و مصالح ساختمانی درمعماری آرکیگرم

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سومین همایش ملی مهندسی مواد
  • کد COI اختصاصی: NCOMAE03_058
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 515
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نیما دیماری

کارشناسی ارشد معماری اسالمی گروه معماری دانشکده عمران و معماری دانشگاه ملایر

مژده رشیدی

دانشجوی کارشناسی ارشد مطالعات معماری ایران گروه معماری دانشکده معماری دانشگاه تهران

چکیده

گروه آرمانگرای آرکیگرم در میانه ی دهه ی 1960 میلادی که زمان تحولات و جنبش های بزرگ علمی وتکنولوژیک محسوب می شد، با انتشار مجله ای به همان نام، پا به عرصه ی وجود نهادند و باانتشار طرح واره هایی که گویی از دل یک فیلم، علمی تخیلی بیرون آمده باشد، رویاهای بلندپروازنه ای برای معماری رقم زدند. رویاهای که عملا بر روی کاغذ ماند وهرگز نمونه ی کاملی ازایده های آن ها ساخته نشدند وتنها به منبع الهامی برای آیندگان مبدل شدند. آرکیگرم برای خلق طرح واره های نامتعارف خود، به استفاده از مواد و مصالحی روی اورد که پیش از آن در معماری بی سابقه بودند.در شهر پلاگ – این ایده ی اصلی ساخت، برگرفته از بازی مکانو و لگو است و در جایی دیگر خانه را به مثابه خودرویی طرح می نماید که اجزای آن می توانند مانند بدنه ی خودرو ساخته و مونتاژ شوند. استفاده از سازه های بادی، پوسته های ژئودزیک و سیلیکونی و حتی استفاده از نایلون، پلاستیک و حتی شاخه های درختان، برای خلق معماری که مناسب نیازهای انسان عصر تکنولوژی باشد، تنها بخشی از رویکردهای نامتعارف آرکیگرم در عرصه استفاده از مواد ومصالح ساختمانی است. این مقاله مروری است براین رویکردها در بکارگیری مواد و مصالحی که پیش از این هرگز در عرصه ی معماری کاربردی نداشته اند و در این راه از مطالعات کتابخانه ای و بررسی آثار منتشر شده پیرامون آرکیگرم بهره می برد.

کلیدواژه ها

آرکیگرم، مواد و مصالح ساختمانی، معماری تکنولوژیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.