نظارت بر وسعت پهنه های یخچالی سد لتیان و کرج با استفاده از تکنیک subpixel
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: سومین همایش ملی کاربرد مدل های پیشرفته تحلیل فضایی(سنجش از دور و GIS) در آمایش سرزمین
- کد COI اختصاصی: GISLS03_103
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 717
نویسندگان
کارشناسی ارشد سیستم اطلاعات جغرافیایی و سنجش از دور
چکیده
با توجه به اینکه ایران بر روی کمربند خشک و بیابانی دنیا و همچنین تحت تآثیر حاکمیت پر فشار مجاور حاره ای قرارگرفته است و این سلول ها حاکمیت کم آبی را در این سرزمین توجیه می کنند،بنابر این شناسایی،مطالعه و حفاطت از یخچالهای کشور که از منابع اصلی ومهم آب شیرین کشور هستند امری ضروری و اجتناب نا پدیر است. پوشش برفی و آب معادل آن حدود یک سوم از آب مورد نیاز برای فعالیتهای کشاورزی و آبیاری را در سراسر کره زمین تامین میکند. و این در حالی است که تعداد ایستگاه های هواشناسی در مناطق کوهستانی پوشیده از برف،برای اندازی گیری و اطلاع کافی از سطح پوشیده از برف کافی نمی باشد. برای رفع این نقصان با توجه به بازتابش متفاوت برف و سایر پوششهای سطح زمین در محدوده طیف الکترو مغناطیس میتوان از داده های سنجش از دور بهره گرفت. در طی 4 دهه گذشته تکنیک ها و الگوریتم های مختلفی برای بررسی هرچه دقیق تر سطح پوشش برف مورد ارزیابی قرار گرفته است که در این بین تکنیک Subpixel به دلیل توانایی تعیین میزان درصد برف در هر پیکسل یک رویکرد جدید بشمار می رود. در این تحقیق تصاویر سنجنده MODIS به دلیل قابلیت بالا در مطالعات برف سنجی در محدوده مورد مطالعه سد کرج ولتیان مورد ارزیابی قرار داده شد و به این ترتیب دقت نقشه پوشش برف در مقیاس Subpixel پس از ارزیابی با تصویر IRS-P6، %86 بدست آمد و میزان سطح پوشش برف در منطقه، 1008,793 کیلومتر مربع تخمین زده شد.کلیدواژه ها
سطح پوشش برف ، MODIS، IRS ، Subpixel،سد کرج ،سد لتیانمقالات مرتبط جدید
- حکمرانی دریایی ایران به عنوان یک سیستم پیچیده: تحلیل جغرافیای سیاسی با رویکرد هوش مصنوعی و هوش مکانی
- تبیین سناریوهای آینده تقسیمات استان تهران
- آسیبشناسی حمل و نقل و مدیریت ترافیک در شهرداری های نوظهور ایران
- معایب و مشکلات برنامهریزی و سیاست گذاری حوزه فرهنگ شهری در ایران
- سیاست گذاری بهینه در حوزه ترافیک شهری با استفاده از تکنولوژی های هوش مصنوعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.