مکانیابی سایت امدادرسانی هوایی شهر یزد در موقع بروز مخاطرات زمین شناختی زلزله، با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: سومین همایش ملی کاربرد مدل های پیشرفته تحلیل فضایی(سنجش از دور و GIS) در آمایش سرزمین
- کد COI اختصاصی: GISLS03_098
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 661
نویسندگان
دکتری زمینشناسی تکتونیک، دانشیار زمینشناسی دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود
دانشجوی دکتری زمینشناسی زیستمحیطی
کارشناس ارشد زمینشناسی زیستمحیطی
چکیده
در طول تاریخ همواره مخاطرات طبیعی، محیط زیست را دگرگون ساخته و زندگی بشر را تهدید کرده است. دراین بین مخاطرات زمین شناختی شامل زلزله، فرونشت و غیره از مخربترین سوانح طبیعی هستند که کشور ما ایران نیز متاثر از آن هست. بر این اساس برنامه ریزی و آماده سازی برای مقابله با فجایع این چنین امری ضروری است. دراینبین شبکه های ارتباطی هوایی اثر مهمی در عملکرد امدادرسانی به لحاظ دسترسی سریع پس از وقوع زلزله دارد. هدف این مقاله مکانیابی سایت مناسب امدادرسانی هوایی بعد از سانحه است. بنابراین پس از تعیین شاخصهای موثر در مکانیابی شامل؛ مساحت فضای باز سایت، دسترسی به بافت متراکم و آسیب پذیر، دسترسی به کاربری خدماتی و دسترسی به شریان اصلی، از روش تحلیل سلسله مراتبی برای وزن دهی استفاده شد. پس از تهیه نقشه نهایی حریم موارد ممنوعه اعمال گردید. جهت گزینش سایت نهایی از روش ارزیابی شباهت به گزینه ایده آل در محیط نرم افزار سیستم اطلاعات مکانی استفادهشده است. پژوهش حاضر به لحاظ هدف از نوع کاربردی است که با استفاده از روش توصیفی- تحلیلی صورت گرفته است. بر اساس نتایج به دست آمده، سه میدان، صنعت، صاحبالزمان و فرهنگ بهعنوان سایت مناسب انتخاب شد. میدان صنعت به جهت دارا بودن بالاترین امتیاز بر اساس معیارهای تعریف شده، سایت مناسب برای امدادرسانی هوایی شناسایی شد.کلیدواژه ها
امداد هوایی، سیستم اطلاعات مکانی، تحلیل سلسله مراتبی، شباهت به گزینه ایده آل، یزد.مقالات مرتبط جدید
- حکمرانی دریایی ایران به عنوان یک سیستم پیچیده: تحلیل جغرافیای سیاسی با رویکرد هوش مصنوعی و هوش مکانی
- تبیین سناریوهای آینده تقسیمات استان تهران
- آسیبشناسی حمل و نقل و مدیریت ترافیک در شهرداری های نوظهور ایران
- معایب و مشکلات برنامهریزی و سیاست گذاری حوزه فرهنگ شهری در ایران
- سیاست گذاری بهینه در حوزه ترافیک شهری با استفاده از تکنولوژی های هوش مصنوعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.