اثر پیوند دو رقم خیار گلخانهای بر روی پایه کدوی برگ انجیری
- سال انتشار: 1388
- محل انتشار: اولین کنگره ملی هیدروپونیک و تولیدات گلخانه ای
- کد COI اختصاصی: HYDROPONICS01_078
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 4188
نویسندگان
دانشگاه آزاد اسلامی اقلید
دانشگاه تربیت مدرس
دانشگاه تهران
چکیده
پایههای مقاوم در افزایش محصول خیار گلخانهای در شرایط نامساعد از قبیل پایین بودن دمای خاک، شوری، زهکشی ضعیف، pH بالای خاک و بیماریهای خاکزی مؤثر است. تأثیر پیوند دو رقم خیار گلخانه ای مورد کاشت در ایران (Royal24189 و Vilmorin) ، روی پایه کدوی بر گانجیری ، (Cucurbita ficifolia) با استفاده از آزمایش فاکتوریل با طرح بلو ک های کامل تصادفی بر روی رشد و عملکرد خیار مورد بررسی قرار گرفت. طبق نتایج به دست آمده مقدار عملکرد رقم رویال 24189 (Royal24189) بطور معنی داری بیشتر از رقم ویلمورین (Vilmorin) بود. همچنین بوته های خیار پیوندی در مقایسه با خیارهای غیرپیوندی عملکرد بیشتری داشتند. بین ارقام خیار مورد آزمایش از نظر زودرسی نیز تفاوت معنیداری وجود داشت و رقم پرگل ویلمورین روی پایه کدو زودرس تر از تیمار غیر پیوندی شد. اثر پیوند روی تعداد کل میوه در ارقام خیار متفاوت بود و در حالی که در رقم رویال (Royal24189) تفاوت معنی داری بین تیما ر پیوندی و غیرپیوندی مشاهده نشد . در رقم ویلمورین (Vilmorin) تیمار پیوندی به طور معنیداری تعداد میوه بیشتری تولید کرد. تیمار پیوند بر روی برخی صفات کیفی از قبیل ماده خشک و مواد جامد محلول خیار تأثیر معنی داری نشان نداد ولی اثر تیمار پیوند روی وزن ریشه ارق ام خیار پیوندی و غیرپیوندی معنیدار بود. پیوند زدن باعث بهبود برخی صفات رویشی مانند وزن تر ریشه در هر دو رقم و منجر به افزایش عملکرد کل میوه در هر دو رقم و ازدیاد تعداد کل میوه در رقم ویلمورین گردیدکلیدواژه ها
مقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.