تاثیر آموزش چند رسانه ای بر عدم قطعیت در بیماری زنان مبتلا به سرطان پستان

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی پژوهش در روانشناسی،مشاوره و علوم تربیتی
  • کد COI اختصاصی: ICPCEE04_034
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 489
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ساراسادات حسینی

دانشجوی کارشناسی ارشد پرستاری داخلی جراحی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایران

موسی سجادی

استادیار، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایران

حسین عجم

استادیار، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایران

چکیده

هدف: مبتلایان به سرطان پستان از زمان تشخیص بیماری و شروع درمان، میزان بالایی از تنش های روانی از جمله عدم قطعیت در بیماری را تجربه می کنند که نیاز به آموزش های موثر برای مدیریت آن دارند. آموزش بیماران به روش چند رسانه ای یکی از راهبردهای مفید و انعطاف پذیر آموزشی است . مواد و روش ها: مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی تصادفی شاهد دار که در مورد 60 بیمار مبتلا به سرطان پستان مراجعه کننده به درمانگاه و کیلنیک سرطان بیمارستان های مشهد و نیشابور انجام شد. گروه مداخله در منزل یک لوح فشرده آموزشی که توسط پژوهشگر تولید شده بود، در اختیارشان قرار داده شد و در گروه کنترل هیچ مداخله ای انجام نشد. پرسشنامه عدم قطعیت در بیماری نسخه فارسی میشل قبل و 1 و 2 ماه بعد از مداخله توسط دو گروه تکمیل شد. داده های پژوهش با نرم افزار spss در سطح معنی داری کمتر از 5 درصد تحلیل شد .یافته ها: نمره عدم قطعیت در دو گروه در مرحله قبل از مداخله تفاوت معنی داری وجود نداشت ) 42 / 0=p (، اما در یک ماه بعد از مداخله ) 001 / 0< p ( و دو ماه بعد از مداخله ) 001 / 0< p ( بین دو گروه تفاوت آماری معنی داری وجود داشت .نتیجه گیری: آموزش به روش چند رسانه ای می تواند در کاهش عدم قطعیت زنان مبتلا به سرطان پستان موثر باشد و پیشنهاد می شود، پرستاران و ارائه کنندگان مراقبت سلامت برای تسهیل فرآیند آموزش به بیمار در جهت کاهش عدم قطعیت از این روش بهره ببرند .

کلیدواژه ها

عدم قطعیت در بیماری، سرطان پستان، آموزش چند رسانه ای

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.