بررسی دانش دانشجویان اتاق عمل و هوشبری دانشگاه علوم پزشکی گناباد در رابطه با اصول حفاظت پرتویی سال 1398

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین همایش پژوهشی سالیانه دانشجویی اتاق عمل کشور
  • کد COI اختصاصی: ARCIORSMED02_366
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 335
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عسل احسانی

دانشجوی کارشناسی هوشبری دانشگاه علوم پزشکی گناباد، دانشکده پیراپزشکی، گروه هوشبری، کمیته تحقیقات دانشجویی

مریم خلیل نژاد

دانشجوی کارشناسی هوشبری دانشگاه علوم پزشکی گناباد، دانشکده پیراپزشکی، گروه هوشبری، کمیته تحقیقات دانشجویی

کوکب بصیری مقدم

استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی گناباد، دانشکده پیراپزشکی، گروه تکنولوژی اتاق عمل، کمیته تحقیقات دانشجویی

چکیده

مقدمه: تعداد آزمون های تصویربرداری تشخیصی از بیماران، هر ساله در حال افزایش است. بررسی ها نشان می دهد روزانه در جهان بیش از ده میلیون آزمون پرتو نگاری انجام میشود. یکی از عوامل زیان آور در محیط کار، پرتوهای یونساز می باشند که می توانند باعث ایجاد آسیب های جدی و برگشت ناپذیر و غیرقابل درمان شوند. از آنجا که در بسیاری از اعمال جراحی، پرسنل و دانشجویان اتاق عمل با این پرتوها سروکار دارند، لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین وضعیت آگاهی دانشجویان اتاق عمل و هوشبری در رابطه با اصول حفاظت پرتویی انجام شد. روش کار: این مطالعه، توصیفی مقطعی بوده که در آن 40 نفر از دانشجویان ترم 8 اتاق عمل و هوشبری وارد مطالعه شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه پژوهشگر ساخته مشتمل بر دو بخش اطلاعات دموگرافیک و سوالات سنجش آگاهی(14 سوال) بود. روایی پرسشنامه به شیوه روایی محتوا و صوری و پایایی آن با آلفای کرانباخ تایید گردید(0.86 = α ). جهت تحلیل داده ها، از نرم افزار آماری SPSS نسخه 20 استفاده شد. یافته ها : 61.6 درصد واحدهای پژوهش مونث و 38.4 درصد مذکر بودند. 71.2 درصد مجرد و تمامی دانشجویان در مقطع کارشناسی مشغول به تحصیل بودند.دامنه سنی واحدهای پژوهش 26-22 سال بود. نتایج نشان داد که 62.4 درصد واحدهای پژوهش اطلاعات متوسطی داشته و فقط 12.3 درصد از آگاهی خوبی نسبت به حفاظت پرتویی برخوردار بودند. آزمون کای اسکویر تفاوت معناداری بین سطح آگاهی دانشجویان با جنس و رشته تحصیلی نشان نداد.نتیجه گیری: با توجه به نتایج مطالعه حاضر، جهت ارتقاء دانش و سطح آگاهی دانشجویان در رابطه با اصول حفاظت در برابر اشعه بایستی برنامه ریزی های لازم انجام گردد

کلیدواژه ها

حفاظت پرتویی، آگاهی، دانشجویان، هوشبری، اتاق عمل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.