بررسی تاثیر تعویض دریچه میترال با جراحی روباتیک در مقایسه با استرنوتومی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین همایش پژوهشی سالیانه دانشجویی اتاق عمل کشور
  • کد COI اختصاصی: ARCIORSMED02_249
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 423
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیده زهرا جعفری

کارشناسی ارشد پرستاری مراقبت های ویژه، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران

سعیده نوروزیانی ایرانشاهی

کارشناسی ارشد پرستاری مراقبت های ویژه، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران

مریم اسماعیلی

چکیده

زمینه و هدف: مطالعه حاضر با هدف بررسی نقش جراحی روباتیک در تعویض دریچه میترال در مقایسه با استرنوتومی انجام گردید. تعویض دریچه میترال به روش جراحی روباتیک در اواخر دهه 1990 به عنوان رویکرد جایگزین استرنوتومی ظاهر شد. استفاده از روبات در جراحی قلب به طور گسترده ای پذیرفته شده است، اما تنها چند مرکز به طور منظم از آن استفاده می کنند.مواد و روش ها: بین سال های 2006 تا 2009 تعداد 261 تعویض دریچه میترال با جراحی روباتیک انجام شد و نتیجه آن با 114 استرنوتومی مقایسه گردید، زمان متوسط بای پس قلبی ریوی با جراحی روباتیک 42 دقیقه طولانی تر از استرنوتومی بود، در هیچ گروهی مرگ و میر وجود نداشت و عوارض عصبی، ریوی و کلیوی در دو گروه مشابه بود.گروه جراحی روباتیک فیبریلاسیون دهلیزی و افیوژن پلورو طول مدت اقامت کمتری در بیمارستان داشتند.یافته ها: جراحی قلب روباتیک یک روش کم تهاجم و سودمند است که نیاز به تزریق خون را کمتر می کند، با برش کوچک تر و درد کمتری همراه است و امکان برگشت سریعتر بیمار به سطح فعالیت قبل از عمل را فراهم می کند. سیستم روباتیک عملکرد موفقی در تعویض دریچه میترال، عروق کرونر، فیبریلاسیون دهلیزی و تومورهای قلبی دارد.نتیجه گیری: در حال حاضر جراحی قلب روباتیک یک روش موثر، کم تهاجم و رویکردی مطلوب برای انجام تکنیک تعویض دریچه میترال در مقایسه با تکنیک باز پذیرفته شده است. پیشنهاد می شود مطالعاتی جهت ارزیابی ارزش به کار گیری روبات برای رویکرد های جراحی های وسیع تر انجام گردد.

کلیدواژه ها

جراحی قلب ، روباتیک ، جراحی های کم تهاجم ، روش های جراحی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.