بررسی ارتباط هوش هیجانی با رضایت شغلی در تکنولوژیست های اتاق عمل

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین همایش پژوهشی سالیانه دانشجویی اتاق عمل کشور
  • کد COI اختصاصی: ARCIORSMED02_242
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 346
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پیمان پیمان

کارشناس ارشد اتاق عمل،گرو اتاق عمل،دانشکده پرستاری و مامایی،دانشگاه علوم پزشکی کردستان ،سنندج،ایران

چکیده

هدف: این مطالعه با هدف تاثیر استفاده یا عدم استفاده از درن هموواک در جراحی لاپاراسکوپی زنان بر درد بعد از جراحی و مقایسه آن با روش تنفس عمیق، مقدار دوز داروی مصرفی بعد از عمل و طول مدت بستری در بیمارستان بررسی شده است.مواد و روش ها: در این کارآزمایی بالینی صد و چهارده بیمار زن تحت درمان لاپاراسکوپی در سه گروه 38 نفره به صورت تصادفی قرار گرفتند. در گروه مداخله ما، درن هموواک با سیستم بسته از محل تروکای فرعی تعبیه گردید. در گروه تنفس عمیق، از فرد خواسته شد، بعد از پایان جراحی و درهوشیاری کامل هر ساعت سه مرتبه به آرامی نفس عمیق بکشد. در گروه بدون درن فقط جراحی لاپاراسکوپی به صورت روتین انجام شد. شدت دردشکم و شانه در ساعات 3، 6، 12 و 24 ساعت بعد از جراحی با مقیاس دیداری درد سنجیده شد. این طرح با کد اخلاق IR.MAZUMS.REC.1397.3245 و با کد ثبت شده در IRCT20190113042347N1 در سامانه ملی ثبت گردیده است.نتایج: در بین گروه ها تفاوت معنی داری از نظر سن، نوع عمل جراحی، مدت زمان بستری، تهوع و استفراع بعد از عمل وجود نداشت. شدت درد شانه در بین گروه های مختلف در زمان های 3، 6، 12 و 24 ساعت بعد از عمل قابل ملاحظه بود (0/001< p). مصرف دیکلوفناک بعد عمل در گروه کنترل بیشتر بود (0/001< p). میزان درد ناحیه عمل جراحی لاپاراسکوپی در 24 ساعت اول بعد از جراحی در سه گروه تفاوتی نداشت (0/841=p). نتیجه گیری: استفاده از درن هموواک در جراحی لاپاراسکوپیک زنان برای کاهش درد شانه بعد آن سودمند می باشد، مطالعات بیشتر برای بررسی تاثیر تنفس عمیق در سایر حیطه های لاپاراسکوپی در بیماران را به عنوان روش غیردارویی و ایمن توصیه می کنیم

کلیدواژه ها

درن، درد شانه، لاپاراسکوپی زنان، تنفس عمیق

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.