مقایسه محلول های اسکراب دست

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین همایش پژوهشی سالیانه دانشجویی اتاق عمل کشور
  • کد COI اختصاصی: ARCIORSMED02_208
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2408
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

Zahra Usefi

Student Research committee ,Larestan University of Medical Sciences ,Larestan ,Iran

Parisa Bandekhoda

Student Research committee ,Larestan University of Medical Sciences ,Larestan ,Iran

Esmaeil Kavi

Instructor,Department of Nursing,School of Nursing,Larestan University of Medical Sciences,Larestan,Iran

چکیده

سابقه و هدف : یکی از مهمترین ، موثرترین و آسان ترین اقدامات جهت کنترل عفونت ، اسکراب دست ها قبل از اعمال جراحی است که هدف از آن مقابله با انتقال عوامل بیماری زا به بیمار در حین انجام پروسه ی جراحی است. هدف آن کاهش تعداد میکرو ارگانیسم های پوست به کمترین حد خود و کاهش سریع عفونت ثانویه در زخم جراحی ، کاهش تعداد میکروارگانیسم های فلور پوست با تضعیف رشد آن ها در این فرایند می باشد .این مطالعه مروری با هدف بررسی انواع محلول های اسکراب دست قبل از عمل جراحی می باشد.روش جست جو: این مطالعه مروری با جستجو در پایگاه های اطلاعاتی Google Scholar ، SID، Magiran و... با کلید واژه های محلول اسکراب دست، محلول الکلی ، بتادین ، محلول کلرهگزیدین ، دکوسپت و جهان درطی سال های 2010 تا 2018 انجام شده است.یافته ها : محلول های مورد استفاده جهت اسکراب دست باید دارای قدرت وسیع ضد میکروبی و اثرات سریع باشد ،پوست را تحریک نکند و موجب حساسیت نشود .این محلول ها شامل محلول الکلی و محلول غیرالکلی مانند بتادین ،کلرهگزیدین ،هگزاکلروفین و... می باشد .انجمن پرستاران اتاق عمل آمریکا معتقداند الکل 60تا70 درصد اثر خوبی در اسکراب جراحی دارد ومقدار زیادی از باکتری های پوست را به سرعت کاهش می دهند . بتادین سبز تاثیر فوری پایدار دارد اماسبب خشکی وتحریک پوست می شود. استریلیوم دارای خاصیت اثربخشی زیادو عدم نیاز به شست وشو پس ازاستفاده وکاهش میکروب هاست .نتیجه گیری: مواد الکلی ازجمله دکوسپت به دلیل فرار بودن مدت اثر کوتاهی دارند اما اثر باکتریسید آنها سریع و گسترده است درمقابل بتادین ترکیبی ید دار است که مدت اثر آن کمتر از 6 ساعت است و ضدعفونی کننده متوسط به شمار می آید که می تواند موجب خشکی پوست ،حساسیت و اگزما در سطح پوست می شود. درافراد دارای حساسیت به بتادین استفاده ازکلرهگزیدین توصیه می شود. باتوجه به کوتاهی زمان و سایر مزیت ها استریلیوم درمقایسه بابتادین دراتاق عمل پیشنهاد می گردد.

کلیدواژه ها

محلول اسکراب دست ، بتادین ، محلول الکلی ، محلول کلرهگزیدین ، دکوسپت ، جهان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.