بررسی شیوع خطاهای اتاق عمل در بیمارستان امام رضا (ع) لار در سال های 92 تا 94

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین همایش پژوهشی سالیانه دانشجویی اتاق عمل کشور
  • کد COI اختصاصی: ARCIORSMED02_181
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 642
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اقبال سخاوتی

دکترای مهندسی محیط زیست، دانشکده علوم پزشکی لارستان ، لارستان ، ایران

فاطمه اکبری

کارشناس اتااق عمل، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده علوم پزشکی لارستان ، لارستان ، ایران

فاطمه رستگار

کارشناس اتااق عمل، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده علوم پزشکی لارستان ، لارستان ، ایران

فاطمه قهرمانی

کارشناس اتااق عمل، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده علوم پزشکی لارستان ، لارستان ، ایران

چکیده

زمینه و هدف: خطاهای پزشکی حوادث و رویدادهای ناگواری هستند که ممکن است حین ارائه خدمات به بیمار آسیب می اندازد، مخاطره به راه بهداشتی ودرمانی، سلامت بیماران مراقبت های ارائه حین درخطا بروزکه آنجایی برساند. از نمود. بنابراین، این مطالعه درصدد است تا به بررسی شیوع خطاهای اتاق تلاش باید ان کاهش و شناسایی، پیشگیری برای عمل در بیمارستان املام رضا (ع) لار در سال های 92 تا 94، بپردازد. روش: در این پژوهش توصیفی- گذشته نگر، اطلاعات با مراجعه به سامانه ثبت خطاهای بیمارستانی بیمارستان امام رضا (ع) لار جمع آوری و در یک چک لیست محقق ساخته ثبت شد. در نهایت فراوانی و درصد وقوع هر یک از خطاهای اتاق محاسبه گردید. Excel عمل به کمک نرم افزار یافته ها: نبودن دستور پزشک بعد از عمل، تکمیل نبودن فرم آمادگی قبل از عمل، عدم ثبت تاریخ بر روی پانسمان بیماران و عدم نوشتن شرح عمل بلافاصله بعد از عمل و انتقال بیمار به بخش بدون داشتن شرح عمل، از مهمترین خطاهای گزارش شده در اتاق عمل بیمارستان امام رضا (ع) بود. همچنین، شیوع خطای اتاق عمل در بیمارستان امام رضا (ع) 2.85 درصد به نسبت جمعیت 10000 نفری گزارش شد.نتیجه گیری: باتوجه به شیوع خطاهای گزارش شده، انتظار می رود فرهنگ سازی گزارش خطا و برگزاری دوره های آموزشی و تقویت مهارت های ضمن خدمت برای پرسنل اتاق عمل، بتواند تا حدود قابل توجهی در جهت شناسایی و پیشگیری از خطاهای احتمالی سودمند باشد

کلیدواژه ها

خطا، اتاق عمل، بیمارستان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.