بررسی تاثیر به کار گیری آموزش گروه همتایان شریک بر یادگیری مهارت بالینی دانشجویان هوشبری و اتاق عمل دانشگاه علوم پزشکی سبزوار در سال 97

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین همایش پژوهشی سالیانه دانشجویی اتاق عمل کشور
  • کد COI اختصاصی: ARCIORSMED02_115
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 822
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رها صالح آبادی

کارشناسی ارشد پرستاری، عضو هیات علمی دانشکده پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، سبزوار، ایران

فاطمه برزویی

کارشناسی ارشد پرستاری، عضو هیات علمی دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، سبزوار، ایران

نرجس حشمتی فر

کارشناسی ارشد پرستاری، عضو هیات علمی دانشکده پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، سبزوار، ایران

یاسر امانلو

دانشجوی رشته اتاق عمل، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، سبزوار، ایران

چکیده

سابقه و هدف: آموزش مهارت های بالینی فرصتی را فراهم می آورد تا دانشجویان با استفاده از انواع تجهیزات کمک آموزشی، مدل ها و مانکن ها بتوانند مهارت های مورد نیاز را در محیطی مناسب و کنترل شده کسب کنند . نوآوری در تدریس در بهبود کیفیت تدریس موثر است. یکی از روش های آموزش در مرکز مهارت های بالینی آموزش به شیوه همتایان می باشد که اخیرا در آموزش بالینی نیز از اهمیت روزافزونی برخوردار شده است. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر به کار گیری آموزش گروه همتایان شریک یادگیری مهارت بالینی می باشد.مواد و روش ها: دراین مطالعه ی توصیفی تحلیلی، 102 نفر دانشجوی ترم دو هوشبری و اتاق عمل به روش سرشماری به مطالعه وارد شدند. ابزارهای گردآوری داده ها، پرسش نامه ی 16 سئوالی محقق ساخته بود که روایی و پایایی آن تایید شده است. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزارSPSS نسخه16 و آمار توصیفی 16 تحلیل شد.یافته ها : 87% دانشجویان، از روش تدریس همتایان در مرکز مهارت های بالینی به عنوان یکی از شیوه های آموزشی، رضایت داشتند. 82% برنامه آموزشی را در یادگیری موثر تلقی کردند. 74% دانشجویان استفاده از این برنامه را خوشایند و 55% آن را سودمند گزارش کردند. 65% از شرکت کنندگان، خودکارامدی و توانمندی و 77% آنان ایجاد حس همکاری و تعاون در کارگروه خود را اعلام کردند. 44% از افراد، علاقمندی به رشته تحصیلی،87% دانشجویان، کاهش اضطراب در انجام مهارت های عملی و همچنین، 77% ایجاد آمادگی برای ورود به عرصه بیمارستان را اظهار داشتند.نتیجه گیری: آموزش مبتنی گروه همتایان شریک بر یادگیری مهارت بالینی تاثیر مثبت دارد و می توان از این روش در تدریس مهارت های بالینی بهره گرفت.

کلیدواژه ها

آموزش بالینی، همتایان شریک، یادگیری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.