بررسی چالش های ارگونومیک مرتبط با تیم جراحی در طول عمل های لاپاروسکوپی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین همایش پژوهشی سالیانه دانشجویی اتاق عمل کشور
  • کد COI اختصاصی: ARCIORSMED02_069
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 700
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نجمه سمیعی

دانشجوی کارشناسی ارشد اتاق عمل ، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران

فاطمه وافی ثانی

دانشجوی کارشناسی ارشد اتاق عمل ، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران

وحید رحمانی

دانشجوی کارشناسی ارشد اتاق عمل ، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران

چکیده

مقدمه: علم ارگونومی با طراحی تجهیزات و محیط زندگی و کار براساس ویژگی ها، نیازها و رفتارهای کاربران می تواند موجب به حداکثر رساندن بهره وری کل سیستم و اطمینان از سلامت و ایمنی شغلی گردد. با توجه به مطالعات انجام گرفته مشکلات ارگونومیک مختلفی در اتاق عمل وجود دارد بنابراین اکثرکارکنان از جمله تیم جراحی با شیوع 66.7% با این چالش ها روبه رو هستند. امروزه به دلایلی از قبیل کاهش عوارض پس از عمل، کاهش طول مدت بستری بیمار، ریکاوری سریع تر بیمار، جراحی های لاپاروسکوپیک به طور فزاینده ای در حال توسعه هستند اما این روش انتخابی تیم جراحی را به طور چشم گیری با چالش های ارگونومیک مواجه نموده است، از این رو این مطالعه باهدف بررسی چالش های ارگونومیک مرتبط با تیم جراحی در طول عمل های لاپاروسکوپیک انجام گردید.روش کار: این مطالعه مروری سیستماتیک با استفاده از مقالات معتبر منتشر شده در سایت های علمی Google scholar, PubMed, Sid, Scopus که به صورت مروری و پژوهشی و با استفاده ار روش نمونه گیری تصادفی در بین سال های 2006-2018 مورد بررسی قرار گرفته اند، جمع آوری و به رشته تحریر در آمده است.بحث و نتیجه گیری: براساس نتایح بررسی های صورت گرفته، شایع ترین شکایت ارگونومیک تیم جراحی مربوط به درد گردن(56.5%) و پس از آن درد کمر و پا می باشد که از دلایل اصلی آن می توان به مواردی از قبیل وجود یک مانیتور در اتاق، عدم قرار گیری پدال تجهیزات در مقابل پای اصلی جراح و کمبود فضای کاری مناسب اشاره نمود. با وجود اینکه پژوهش های فراوانی به مشکلات ارگونومیک در حین عمل های جراحی لاپاروسکوپی پرداخته است اما متاسفانه هنوز با راه حل هل های اتخاذ شده در این راستا فاصله قابل توجهی وجود دارد، بنابراین می توان با توسعه و تجهیز ابزار جراحی و ایجاد فضای مناسب بر طبق دستورالعمل های ارگونومی، این چالش ها را به طور چشم گیری کاهش داد.

کلیدواژه ها

ارگونومی، تیم جراحی، چالش های ارگونومیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.