ضرورت استفاده از تله مدیسین در جراحی مغز و اعصاب

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین همایش پژوهشی سالیانه دانشجویی اتاق عمل کشور
  • کد COI اختصاصی: ARCIORSMED02_059
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 542
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه کرمانی

دانشجوی کارشناسی مامایی، دانشکده شاهینفر، دانشگاه آزاد اسلامی مشهد، مشهد، ایران

چکیده

زمینه و هدف: پزشکی از راه دور(تله مدیسین) ، به معنای انتقال اطلاعات پزشکی از یک مکان به مکان دیگر به منظور بهبود سلامت بیمار است. این اطلاعت از طریق مجموعه ای از برنامه ها با استفاده از ویدئویی دو سویه، ایمیل، تلفن هوشمند و دیگر اشکال فناوری ارتباطات راه دور به اجرا در می آید. یکی از موارد استفاده از این فناوری، جراحی مغز و اعصاب است که در این مطالعه به بررسی ضرورت استفاده از این فناوری پرداخته شده است.مواد و روش ها: سرچ با کلمات کلیدی در بازه زمانی 2019-2010 در پایگاه های Pubmed, Google scholar, Science Direct, انجام شد. در پایگاه Google scholar ، با توجه به عنوان ها، 200 مقاله حذف شد، سپس با مطالعه ابسترکت مقاله ها، 5 مقاله انتخاب گردید. به همین ترتیب در پایگاه Pubmed ، 2مقاله و در پایگاه Science Direct 2 مقاله انتخاب شد. مقاله های انتخاب شده، به هر دو زبان بوده و 6 مقاله مروری شناسایی شد که همگی حذف شدند. در مجموع 9 مقاله وارد مطالعه شد.یافته ها: جراحی مغز و اعصاب یکی از حساس ترین جراحی هاست که بخش قابل توجهی از جراحی هارا بخصوص در بخش سکته های مغزی، تروما و اورژانس جراحی به خود اختصاص داده است و نیاز به نیروی کاملا منخصص وماهر می باشد. در همه ی مراکز درمانی بخصوص مناطق حاشیه ی شهر نیروی درمانی مورد نیاز وجود ندارد و همچنین انتقال بیمار به مرکز مجهز بسیار خطرناک و باعث از دست دادن زمان می شود.با استفاده از تله مدیسین می توان عمل جراحی را با کمک ویدئوهای دوسویه به کمک پزشکان درمکان دیگر انجام داد و سرعت درمان را افزایش داد. همچنین برای تشخیص درمان صحیح می توان از نظرات سایر پزشکان ماهر در مکان های دیگر استفاده کرد. بعضی از بیماران پس از اتمام دوره بستری در بیمارستان، نیاز به پیگیری طولانی مدت دارند که از این طریق می توان در هزینه و زمان صرفه جویی انجام داد.نتیجه گیری: یک فرد قربانی ترومای مغزی هرچه زودتردرمان را دریافت کند احتمال زنده ماندن او بیشتر می شود. که با روش تله مدیسین این مشکلات پوشش داده می شود.

کلیدواژه ها

تله مدیسین، پزشکی از راه دور، جراحی مغز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.