بررسی میزان شیوع نقض حقوق بیمار در اتاق های عمل

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین همایش پژوهشی سالیانه دانشجویی اتاق عمل کشور
  • کد COI اختصاصی: ARCIORSMED02_031
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 433
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه پورجمال

دانشجوی کارشناسی اتاق عمل، کمیته تحقیقات دانشجویی دانشکده علوم پزشکی مراغه، مراغه، ایران

مهسا فتائی

دانشجوی کارشناسی اتاق عمل، کمیته تحقیقات دانشجویی دانشکده علوم پزشکی مراغه، مراغه، ایران

چکیده

سابقه و هدف:یکی از مهم ترین اصول پرستاری احترام به حقوق انسانی و تکریم شان بیماران است و تکنولوژیست های اتاق عمل یکی از اصلی ترین ارکان دفاع حقوق بیمار در بیمارستان ها هستند. منشور حقوق بیمار در پنج محور کلی تنظیم شده است که شامل: حق دریافت خدمات مطلوب، حق دریافت اطلاعات به نحو مطلوب و کافی، حق انتخاب و تصمیم گیری آزادانه بیمار در دریافت خدمات سلامت، حق احترام به حریم خصوصی بیمار و رعایت اصل رازداری و در نهایت حق دسترسی به نظام کارآمد رسیدگی به شکایات است که سلب هریک ازاین موارد،موجب عدم رعایت حقوق بیمار شده و نقض این قانون را به دنبال دارد. در نهایت با توجه به اهمیت این مقوله بر آن شدیم تا به بررسی رعایت حقوق بیماران که در چند مطالعه به آن اشاره شده است، بپردازیم.مواد و روش ها:مطالعه حاضر بصورت مروری - سیستماتیک باجستجوی وسیع در پایگاه های اطلاعاتی Google Scholar، SID، Scopus، ISC و کلمات کلیدی شیوع، اخلاق، اتاق عمل و حقوق بیمار و عملگرهای AND و OR استفاده شد و محدوده زمانی 2010 تا 2018 برای انتخاب مقالات در نظر گرفته شد. مقالات یافت شده که در حدود 76 مقاله بودند، که از این میان حدود 42 مقاله وارد مطالعه شدند و سپس این مقالات از نظر عنوان، چکیده و متن کامل مورد ارزیابی قرار گرفتند و پس از حذف موارد تکراری و نامرتبط، حدود 12 مقاله مرتبط با پژوهش انتخاب گردید.یافته ها:نتایج حاصل از مطالعات نشان می دهد در کل میزان رعایت حقوق بیمار در حد متوسط بوده و نحوه رعایت حقوق بیمار با جنسیت و بخش ارائه مراقبت ارتباط معناداری وجود دارد. همچنین بر طبق مطالعات میزان آگاهی اکثر پرسنل بهداشتی از منشور حقوق بیمار کم میباشد و سطح آگاهی دانشجویان درخصوص منشور حقوق بیمار متوسط می باشد.

کلیدواژه ها

اتاق عمل، منشور حقوق بیمار،حقوق بیمار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.