تاثیر رسانه بر تمایل یا تشویق زنان به انجام جراحیهای زیبایی
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی سلامت زنان
- کد COI اختصاصی: WHMED08_153
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2231
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی پرستاری دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
دکتری سلامت در بلایا و فوریتها، استادیار، دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران،ایران
دانشجوی کارشناسی پرستاری دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.
چکیده
مقدمه: امروزه جراحیهای زیبایی از شایعترین جراحیها در سطح جهان بوده و متقاضیان زیادی دارد. ایران نیز از این قاعده مستثنا نیست. در ایران بیش از 50 از متقاضیان جراحی زیبایی فاقد مشکلات پزشکی بودهاند. مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان تاثیر رسانه بر تمایل یا تشویق زنان به انجام جراحیهای زیبایی انجام شده است.روش کار: مطالعه مروری حاضر در سال 1398 با جستجو در پایگاه های داده ، Google Scholar،,Magiran ,PubMed SID با کلیدواژه های رسانه، جراحی زیبایی و زنان به زبان فارسی و انگلیسی انجام شده است.نتایج: یافته ها حاکی از آن است که رسانه ها تاثیر بسزایی در ترغیب زنان به انجام عمل جراحی زیبایی دارند. تبلیغات رسانهای مانند تبلیغات تلویزیون، ماهواره و مجلات، رفتار سلبریتی های رسانهای بخصوص در برنامه های تلویزیونی و رادیویی و مجلات، ایجاد هنجارهای انتزاعی در رسانه ها و رواج مصرف گرایی نقش مهمی در افزایش تمایل افراد بخصوص زنان جامعه برای انجام جراحیهای زیبایی دارد.نتیجه گیری: باتوجه به یافته های حاصل شده مبنی بر افزایش چشمگیر تعداد متقاضیان جراحیهای زیبایی غیرضروری و نیز نقش رسانه ها و ترغیب زنان به انجام این جراحیها ضروری است نظام سلامت در راستای کاهش میزان تمایل زنان نسبت به انجام جراحیهای زیبایی غیرضروری از کمک رسانه ها بهره ببرد. پیشنهاد میگردد رسانه ها زمینه لازم برای تصحیح دیدگاه فرهنگی و اجتماعی جامعه را با انجام کارهایی همچون ساخت مستنداتی درباره جراحیهای زیبایی و عوارض آنها، تعاریف جدید زیبایی شناختی در جامعه، پیشگیری از تبلیغات نامناسب در زمینه انجام جراحیهای زیبایی غیرضروری، کنترل برنامه-های پرطرفدار و سلبریتی ها و استفاده از تبلیغات مناسب را فراهم کنند.پیام برای سیاستگذاران: امروزه با افزایش قابل توجه انجام جراحی های زیبایی غیرضروری و با توجه به پیامدهای ناگوار این افزایش ناهنجار از جمله هزینه های گزاف وارده بر نظام سلامت پیشنهاد می گردد نسبت به نقش رسانه ها در زمینه ترغیب افراد در خصوص زنان به انجام جراحیهای زیبایی یا منصرف کردن آنها توجه بیشتری شود.کلیدواژه ها
رسانه، جراحی زیبایی، زناناطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.