بررسی تاثیر تنش اخلاقی بر فرسودگی شغلی پرستاران خانم شاغل در بیمارستان های شهرستان شاهرود

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی سلامت زنان
  • کد COI اختصاصی: WHMED08_152
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 507
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ناهید هاشم پورالهاشم

مهدی صادقی

چکیده

مقدمه: موقعیت های اخلاقی تنش زا یکی از مسایل و معضلات حرفه پرستاری به شمار می رود که می تواند بر کارکرد و کیفیت مراقبت آنها تاثیر منفی بگذارد. از طرف دیگر پرستاری به عنوان حرفهای تنشزا مطرح بوده و به همین دلیل پرستاران مستعد ابتلا به فرسودگی شغلی هستند مطالعه حاضر با هدف تعیین بررسی تاثیر تنش اخلاقی بر فرسودگی شغلی پرستاران خانم شاغل در بیمارستان های شهرستان شاهرود انجام شد.روش کار: در این مطالعه تحلیلی-مقطعی میزان تنش اخلاقی و فرسودگی شغلی در 261 نفر از پرستاران خانم شاغل در شهر ستان شاهرود در سال 1396 بررسی گردید. ابزار مورد استفاده شامل فرم اطلاعات فردی و شغلی و پرسشنامه تنش اخلاقی کورلی و پرسشنامه فرسودگی شغلی ماسلاچ بود. اطلاعات کسب شده با استفاده از آمار توصیفی و آزمون های آماری ضریب همبستگی پیرسون، تی مستقل و آنالیز واریانس یک طرفه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.نتایج: میانگین سنی پرستاران 33/38 ± 5/68 سال و سابقه کاری آن ها 9/33 ± 4/92 سال گزارش شد. تنش اخلاقی در اکثر پرستاران خانم، در هر دو بعد شدت و فراوانی در سطح متوسط قرار داشت و فرسودگی شغلی اکثر پرستاران خانم (در تمامی ابعاد)، در سطح متوسط مشاهده شد. بین فرسودگی شغلی با تنش اخلاقی همبستگی مثبت معنی دار وجود داشت (p< 0/001) همچنین بین تنش اخلاقی با سن (p< 0/001)، سابقه کاری (p=0/02) و ساعت کاری ( (p< 0/001 همبستگی مثبت معنی دار وجود داشت اما با وضعیت تاهل (p=0/18) و میزان تحصیلات (p=0/09) ارتباط معنیداری مشاهده نشد.نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان دهنده افزایش شدت و تکرار فرسودگی شغلی با بالا رفتن میزان تنش اخلاقی در پرستاران خانم بود. در این راستا ارائه راهکارهایی در جهت کاهش تنش های اخلاقی در محیط کاری ضروری است. ارائه آموزش های لازم در زمینه چگونگی رویارویی با تنش های اخلاقی در محیط بالین و فعال نمودن کمیته های اخلاق در بیمارستان ها و مراکز درمانی به منظور پیشگیری و کنترل فرسودگی شغلی پیشنهاد میشود.

کلیدواژه ها

پرستار، تنش اخلاقی، فرسودگی شغلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.