بررسی میزان اعتیاد به اینترنت در دانشجویان مامایی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی سلامت زنان
  • کد COI اختصاصی: WHMED08_125
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 446
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه بختیاری زاده

دانشجوی کارشناسی پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم، قم،ایران.

زهره قمری زارع

مربی، کارشناسی ارشد آموزش پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم، قم، ایران

فاطمه رفیعی

مربی، کارشناسی ارشد مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم، قم، ایران

چکیده

مقدمه: اعتیاد به اینترنت مدرن ترین نوع اعتیاد و نوعی اعتیاد رفتاری است که می تواند آسیب های متعددی از جمله آسیب های روانی ( اضطراب، افسردگی، احساس تنهایی، و غیره)، جسمانی (مشکلات خواب و تغذیه)، خانوادگی (کاهش روابط خانوادگی و افزایش فاصله بین اعضای خانواده )، شغلی (نبود بازدهی کاری و اخراج از کار )، و تحصیلی (افت نمرات تحصیلی) به فرد وارد نماید. این مطالعه با هدف بررسی میزان اعتیاد به اینترنت در دانشجویان مامایی دانشگاه آزاد اسلامی شهر قم انجام شده است.روش کار: این مطالعه به روش توصیفی- همبستگی، در سال 1397، بر روی 136 دانشجوی مامایی که به روش سرشماری انتخاب شدند، انجام شد. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسشنامه دموگرافیک و پرسشنامه اعتیاد به اینترنت یانگ بود. داده ها بوسیله آمار توصیفی و شاخصهای توزیع مرکزی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.یافته ها: بیشترین تعداد نمونه ها مجرد(78/7 درصد) بودند. اکثریت نمونه ها (%53/3) در سال اول مشغول به تحصیل بودند. %55/1 علاقه زیاد، 25/7 درصد علاقه متوسط و بقیه علاقه کمی به رشته خود داشتند. % 93/4 دارای اینترنت روی گوشی بودند. میانگین و انحراف معیار سن نمونه ها 22/17  3/52 با کمینه 18 و بیشینه 37 سال بود. میانگین نمره اعتیاد به اینترنت 15/26 50/25  بود. نزدیک به نیمی از دانشجویان 48/5) درصد) مبتلا به وابستگی متوسط و 2/9 درصد دچار وابستگی شدید به اینترنت بودند.نتیجه گیری: با توجه به شیوع اعتیاد به اینترنت در دانشجویان، لازم است راهکارهای عملی جهت تشویق دانشجویان به استفاده هدفمند از اینترنت و نیز آشناسازی آنها با عواقب وابستگی به اینترنت، اتخاذ شود.

کلیدواژه ها

اعتیاد به اینترنت، دانشجوی مامایی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.